De 5 mooiste specials van De reünie

'De reünie' staat 18 december in het teken van de vluchteling. Een jaar lang volgde het programma een groep vluchtelingen die in Utrecht werden opgevangen. Maar 'De reünie' kende in de afgelopen jaren nog veel meer mooie specials. Dit zijn de 5 mooiste.

Kunt u ze zich nog herinneren? De specials over 60 jaar NOS journaal of die met de hele Nederlandse afvaardiging van de Olympische Spelen in Sydney? Deze vijf aflevering van De reünie liggen ons nog vers in het geheugen.

60 jaar NOS journaal

Zoiets komt waarschijnlijk nooit meer voor; 60 jaar NOS journaal geschiedenis in één ruimte. Mensen als cameraman Eric Feijten, de eerste vrouwelijke nieuwslezeres Eugènie Herlaar, nieuwslezer Sacha de Boer en anchorman Joop van Zijl vertellen over de mooie en minder fraaie kanten van het vak.

Bekijk hier de uitzending

Olympische ploeg van Sydney

De Olympische Spelen van 2000 in Sydney waren de succesvolste voor Nederland ooit. De ploeg kwam in deze special samen om hun verhaal te vertellen. Vaak mooi, maar er zitten ook treurige verhalen tussen over gemiste kansen. Meer dan zestig sporters praten over maar liefst 25 medailles.

Bekijk hier de uitzending

K2

In deze uitzending uit 2014 bestaat het klaslokaal van De reünie uit leden van het onfortuinlijke bergbeklimmersteam waarvan één lid op de K2 – de op één na hoogste berg ter wereld – het leven verloor in 2008. Speciaal voor het omgekomen teamlid Ger McDonnell is er een stoel leeggelaten.

Bekijk hier de uitzending

Wild Romance

Naar aanleiding van de zeventigste verjaardag van wijlen Herman Brood en omdat de zanger vijftien jaar geleden overleed, kwamen de oud-leden van Wild Romance samen. De begeleidingsband van de rocker verzamelde zich voor De reünie in poptempel Paradiso en haalde herinneringen op aan de tijd met Brood. Naast oud-bandleden waren er ook achtergrondzangeressen, geluidstechnici en crewleden aanwezig.

Bekijk hier de uitzending

Nieuw: Vluchtelingen

De reünie volgde een jaar lang 25 vluchtelingen die naar Nederland zijn gekomen. Hoe is het ze vergaan en voor wat voor een uitdagingen zijn ze komen te staan? Het programma brengt ze weer terug naar de plek waar het allemaal begon: de Jaarbeurs in Utrecht.

DE REÜNIE, ZONDAG 18 DECEMBER 2016, 21.25, NPO 1, KRO-NCRV

Tekst: Floris Visman, beeld: Wim Kluvers / KRO-NCRV