Column Joris: Serenades

Joris Linssen presenteert o.a. 'Liefs uit' en 'Hello goodbye'. In zijn wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt. Deze week: Serenades

Er komen steeds meer tv-zenders en -kanalen. Door de bomen zie je soms het bos niet meer en daarom is een gids als deze heel handig. Naast de vertrouwde publieke omroepen zijn er tal van commerciële zenders.

Ook zenden veel kabelaars programma’s uit, zoals KPN en Ziggo. Verder heb je op YouTube allerlei kanalen. U kunt vandaag zelf uw eigen zender beginnen! Ik probeer het ook, met het videokanaal van mijn groep Joris Linssen & Caramba.

De afgelopen tijd hebben we filmpjes gemaakt van serenades die we brachten voor de liefde. Korte filmpjes, gemonteerd door Wilfred Evers, de regisseur van Hello goodbye en Joris’ kerstboom. Het is allemaal liefdewerk, oud papier. Ook de cameraploeg van die programma’s heeft pro deo meegewerkt. Vrienden voor het leven.

Op ons YouTube-kanaal kun je bijvoorbeeld het filmpje zien van de liefdesserenade die we brachten in Den Bosch. Patrick had ons uitgenodigd om zijn verloofde te verrassen. Omdat ze allebei verlegen zijn, wilde hij ons de kastanjes uit het vuur laten halen.

Een heel ontwapenende ontmoeting. Of het filmpje uit Katwijk, waar wij namens Daniëlle haar vrouw kwamen bedanken met een liefdeslied. Daniëlle zat een tijd in de lappenmand na een scooterongeluk en haar Miranda ving haar geweldig op.

Ook erg ontroerend is het clipje van onze serenade voor de Venezolaanse Carla. Haar Helmondse man Jan vond dat hij op romantisch vlak toch wat tekort was geschoten voor zijn vurige latina. Onze liefdesserenade maakte dat ruimschoots goed.

Veel kijkplezier!