President vermist van Bill Clinton & James Patterson

Het Witte Huis is de thuisbasis van de president van de Verenigde Staten, de best bewaakte persoon ter wereld. Verschillende mensen hebben dit boek gerecenseerd. Benieuwd naar hun mening? U leest het hier!

Lees hier de meningen van verschillende mensen over het boek Bill Clinton & James Patterson – President vermist. Lijkt het u leuk om zelf ook een recensie te schrijven? U kunt u opgeven via Miekes Leesclub.

M. Rotteveel

Het zou waar kunnen zijn, het is misschien gedeeltelijk ooit gebeurd en het kan elk moment  gebeuren… Het is een boek dat je als je begint te lezen eigenlijk in één ruk wil uitlezen. Tegelijk zet het je aan het denken. Over de rol van (sociale) media, over hoe het is om president te zijn van een land met alle verantwoordelijkheden die daarmee samenhangen, over hoe het is om een moordenaar te zijn, een commando, of een verrader en over de kwetsbaarheid van systemen.

Het blijft lang onduidelijk op wie de huurmoordenaar Bach het echt heeft gemunt. Is het de president, is het een van de cyberwhizzkids? Zal het haar lukken (waarschijnlijk niet. denk je dan als lezer, want tja, het is en blijft een Amerikaans boek… Maar toch…)?
Wie is die verrader uit het Amerikaanse kamp, is het de vice president of de stafchef, of een van de andere zes naaste vertrouwelingen van de president? Waarom zou iemand het hele land terug willen brengen naar de ‘dark ages’? Wat betekent het code woord dark ages?
Wat is de rol van de terrorist Suliman? Is die bevlogen door idealen, of gaat het alleen om geld? Durft hij zelfmoord te plegen, waardoor we dit nooit zullen weten zodra hij wordt gearresteerd of niet?
Allemaal vragen die je bij het lezen van het boek blijven bezighouden. Ondertussen word je meegenomen met de gedachten van de president, de overwegingen en keuzes tijdens een crisis die feitelijk maar een paar dagen duurt.
De vragen worden een voor een opgelost, in korte hoofdstukken, met hier en daar flashbacks naar onder andere de tijd die de president heeft doorgebracht als militair tijdens de Golfoorlog.

De laatste bladzijden zijn wat cliché, maar goed, dat is de schrijvers vergeven.
Al met al een absolute aanrader voor als je weer eens helemaal wilt laten meeslepen door een boek.

Miekes recensie

Ook Mieke van der Weij heeft voor de NCRV-gids het boek Bill Clinton & James Patterson – President vermist gerecenseerd. Lees hier of haar mening overeenkomt met de meningen van bovenstaande lezers.