Column Bert Kranenbarg: Autowassen

Bert Kranenbarg presenteert 'Bert op 5'. In zijn twee-wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

Grasmaaien en autowassen, daarmee verdiende ik de eerste guldens om mijn zakgeld een beetje aan te vullen. En van dat autowassen maakte ik altijd een feestje op zaterdagmiddag. Eerst uitgebreid met de tuinslang aan de gang, met en zonder borstel, met en zonder zeep. Daarna was het klaar met het water en begon ik met het droogzemen van de auto.

Dat was altijd om half twee, daar kon je de klok op gelijkzetten. Want dan ging het autoraam een stukje open en de autoradio hard aan om de Dik Voormekaarshow te luisteren. Ik was groot fan van de flauwekul die André van Duin en Ferry de Groot iedere week bij elkaar verzonnen. En ik kan er nog steeds onbedaarlijk om lachen.

De afgelopen tijd ben ik er veel mee bezig geweest voor mijn podcastserie RadioReuzen. Daarvoor heb ik er veel over gelezen, een flink aantal Dik Voormekaarshows teruggeluisterd en ik heb André van Duin en Ferry de Groot erover geïnterviewd.

Toen ik bij André aan tafel zat in de studio in zijn huis dacht ik terug aan dat jongetje van een jaar of twaalf bij die auto met dat raam op een kiertje. Toen had ik toch nooit kunnen vermoeden dat ik ooit zo dicht bij die Dik Voormekaarshow zou komen? En meteen realiseerde ik me weer dat ik echt de leukste baan heb die ik me zou kunnen wensen

Bert Kranenbarg wisselt zijn column af met Joris Linssen. Deze column staat in de NCRV-gids van week 4. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Bert Kranenbarg presenteert Bert op 5 ✑ Reageren? bert@ncrvgids.nl