Column Bert Kranenbarg: De stemming

Bert Kranenbarg presenteert 'Bert op 5'. In zijn twee-wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

Politiek is leuk en razend interessant. Je kunt er zelfs voorspelspelletjes mee spelen. En er elkaar uitgebreid vliegen over afvangen. Alsof je samen in de kroeg zit, maar ondertussen luisteren steeds meer mensen mee.

De politiek verslaggevers Xander ‘ik zit op Instagram’ van der Wulp en Joost ‘van het EénVandaag opiniepanel’ Vullings doen dat iedere vrijdag in hun podcast De Stemming. Serieus en kritisch, maar ook vrolijk beschouwend. Wat mij betreft de mooiste manier om de Haagse politiek te vangen. Ik kijk er elke vrijdag weer naar uit. En wat nou zo leuk is: onze 22-jarige dochter doet dat ook. Ze appte me laatst zelfs: ‘Pap, weet jij hoe laat De Stemming online komt?’ Dus deze manier van politiek beschouwen bereikt ook jongeren, want onze dochter is zeker niet de enige van haar generatie.

Mensen die denken: podcast is moeilijk en ingewikkeld, vertel ik graag dat een podcast gewoon een radioprogramma is waarvoor op de radio helaas geen plek meer is tegenwoordig. Maar met een podcast bereik je juist de mensen die echt geïnteresseerd zijn, want die zoeken het op. En ook dat is helemaal niet moeilijk.

Het is net als met NPO Radio 5: als je er even je best voor doet heb je het zo gevonden. Met de app NPO Luister is het net zo simpel als een berichtje versturen. Een hele zomer lang luisteren, veel plezier!

Bert Kranenbarg wisselt zijn column af met Joris Linssen. Deze column staat in de NCRV-gids van week 24/25. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Bert Kranenbarg presenteert Bert op 5 ✑ Reageren? bert@ncrvgids.nl