Column Bert Kranenbarg: Familieruzie

Bert Kranenbarg presenteert 'Bert op 5'. In zijn twee-wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

Waar is Bert van Leeuwen als je hem nodig hebt? Als hij toch ergens zou moeten bemiddelen dan is het wel bij de Britse royals. Ik verbaas me altijd enorm over onoplosbare familieruzies als gevolg van stijfkoppigheid. Maar wat er binnen de Britse koninklijke familie gebeurt gaat alle perken te buiten. Verwijten vliegen over en weer, Meghan en Harry doen vanuit Amerika hun verhaal.

Maar nog voor die tijd weet ‘The Firm’ ofwel het Koninklijk Huis te melden dat de ingetrouwde Meghan het personeel de stuipen op het lijf joeg. Ondertussen blijkt dat oma The Queen geen schuld krijgt, maar vader Charles nam de telefoon niet eens op als zoon Harry belde. En met broer William is op dit moment helemaal geen contact. Ondertussen is het land verdeeld: de ene helft gelooft het paleis, de andere helft is op de hand van het gevluchte stel. En iedereen denkt terug aan de heksenjacht op Harry’s moeder prinses Diana.

De Netflix-serie The Crown kan er zo weer een seizoen aan vastplakken. En wie weet wat er allemaal nog volgt. Ik heb gekeken naar het interview dat Oprah Winfrey had met het stel en werd steeds verdrietiger. Ja, ik geloof dat ik hun verhaal geloof. En ik vrees dat Bert van Leeuwen ze zelfs met tien limousines niet samen aan tafel krijgt. Ze blijven familie, maar zonder diner. Hoe treurig kan het zijn.

Bert Kranenbarg wisselt zijn column af met Joris Linssen. Deze column staat in de NCRV-gids van week 12. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Bert Kranenbarg presenteert Bert op 5 ✑ Reageren? bert@ncrvgids.nl