Column Bert Kranenbarg: Italië

Bert Kranenbarg presenteert 'BertOp5'. In zijn twee-wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

Laatste dag Italië vandaag, dat is vaak een mijmerdag. Niet te veel meer doen, maar genieten van het uitzicht over het dal en de zee, met Rimini in de verte. Morgen op tijd vertrekken, hopen dat we vlot door de Gotthardtunnel kunnen om de overnachting in Duitsland te halen. Zo’n laatste stop waar je liever door zou rijden, maar het is domweg te ver. Nog even niet aan denken, genieten van deze laatste vakantiedag.

Wat hadden we een heerlijke weken. Drie lekkere appartementen, zes wielrentochtjes, bijna iedere dag zwemmen, mooie stadjes, terrassen, lekker uit eten of ‘thuis’ wat koken. We hebben wel vaak verzucht dat we echt de Italiaanse taal moeten gaan leren. Ach, wat ben ik van Italië gaan houden in de laatste jaren.

Ik wilde er eigenlijk nooit naartoe omdat ik bang was dat het mijn grenzeloze liefde voor Frankrijk zou beschadigen. Dat het zou voelen als overspel. Maar ja, liefde overvalt je. Ik ben voor de bijl gegaan.

Italianen zijn aardiger, het eten in Italië is beter maar veel goedkoper, ik heb inmiddels mijn favoriete Italiaanse biermerk en wijnsoorten. En ze maken hier overal de lekkerste koffie. Kom daar in Frankrijk maar eens om. Ik denk wel dat het hier midden in de zomer te heet en te druk is, maar Italië in juni voelt als een perfect alternatief. Nou moet ik het nog voorzichtig aan Frankrijk gaan vertellen. Fijne vakantie!

Bert Kranenbarg wisselt zijn column af met Joris Linssen. Deze column staat in de NCRV-gids van week 28+29. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Bert Kranenbarg presenteert Bert op 5 ✑ Reageren? bert@ncrvgids.nl