Column Bert Kranenbarg: Liverpool

Bert Kranenbarg presenteert 'BertOp5'. In zijn twee-wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

Twee maanden onbetaald verlof, van tevoren lijkt het eindeloos, maar toch is het ook zo voorbij. Opgediend als een smakelijk diner, met als voorafje een week thuis om van de werkmodus in de verlofmodus te komen. Het hoofdgerecht was het wonen in Parijs, het opgaan in die prachtige stad.

En ook het toetje is nu op. Samen met mijn zoon was ik een lang weekend in Liverpool, op zoek naar The Beatles. We gingen mee in de bus van de Magical Mystery Tour langs dé Beatles-plekken in Liverpool: Penny Lane, Strawberry Field (zonder s!) en de woonhuizen van de Fab Four. Er zijn twee Beatles-musea, beide werden ons aangeraden, dus beide gedaan. We aten bij Philharmonic Dining Rooms, bekend als de pub waar Paul McCartney 5 jaar geleden een verrassingsoptreden gaf tijdens de Carpool Karaoke.

Absoluut hoogtepunt was The Cavern Club. In de originele kelder traden The Beatles 292 keer op. In de versie die je nu kunt bezoeken, stond ene Paul Jones Beatles-covers te spelen. Opeens kwam een basisschoolklas binnen, de leerlingen riepen om ‘Yellow Submarine’, Paul zette het in op zijn gitaar en zong het met al die kinderen. De slagroom op mijn toetje. Een diner om nooit te vergeten.

Inmiddels heb ik de rekening gepresenteerd gekregen en betaald. Dus maar weer gewoon aan het werk. En natuurlijk hopen op een goeie fooi aan het eind van deze maand.

Bert Kranenbarg wisselt zijn column af met Joris Linssen. Deze column staat in de NCRV-gids van week 21. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Bert Kranenbarg presenteert Bert op 5 ✑ Reageren? bert@ncrvgids.nl