Column Bert Kranenbarg: Marga

Bert Kranenbarg presenteert 'Bert op 5'. In zijn wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt. Deze week: zijn samenwerking met Marga van Praag. “Met Marga presenteren was een feest.”

Marga van Praag is een open boek. Wat je ziet is wat je krijgt. Ze is oprecht belangstellend en vraagt alles. Precies wat ze tot tien jaar geleden ook in het NOS Journaal deed. En als Marga eenmaal begint te vertellen is ze niet meer te stoppen. Maar dat weet ze zelf ook, dus ze vroeg me om duidelijk aan te geven wanneer we weer een plaat zouden draaien in Bert op 5.

Ik heb pas op een vrijdagmiddag samen met haar gepresenteerd op NPO Radio 5 en dat was een feest. Ze vertelde over hoe ze samen met haar vader Max van Praag een plaatje ging opnemen zonder dat haar moeder dat wist. Vader zong, dochterlief schaterlachte alleen maar door het liedje heen. We hadden het over hoe ze als oma met haar twee kleindochters naar het Jeugdjournaal kijkt. Hun vader heeft op school wel eens verteld dat deze oma vroeger dat Jeugdjournaal presenteerde, maar dat gelooft niemand.

En iedere woensdag gaat Marga stretchen met leeftijdgenoten. Rekken en strekken en daarna onder het genot van een glas wijn het wereldnieuws doornemen. Na de uitzending heeft ze in de gang bij onze studio voorgedaan hoe dat stretchen precies gaat… schoenen uit, liggen op de grond, benen tegen de muur. Dat een collega het allemaal filmde voor een vlog maakte haar niets uit. Want sterallures, die kent Marga van Praag gelukkig niet.

Bert Kranenbarg wisselt zijn column af met Joris Linssen. Deze column staat in de NCRV-gids van week 6. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.