Column Bert Kranenbarg: Reserveren

Bert Kranenbarg presenteert 'Bert op 5'. In zijn twee-wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

Ruim drie maanden zat ons land op slot, maar intussen kan en mag het ‘nieuwe’ normale leven op gang komen. We kunnen tóch op vakantie, de horeca is weer open, net als bioscopen en theaters en ook musea ontvangen ons weer. Zelfs de sportschool en de sauna zijn veilig bevonden. Maar alles onder strikte voorwaarden. Zo is reservering vooraf vaak verplicht. En nou moet ik heel eerlijk zeggen… dat ik dat dus geweldig vind.

Afgelopen weekend was ik in museum Voorlinden in Wassenaar, het is daar niet heel groot, maar het is wel populair. Ik heb wel eens foto’s gezien van grote groepen mensen die zich in file langs de drie exposities wurmden. Wij moesten ons in een gereserveerd tijdsblok melden met onze van tevoren gekochte kaartjes en konden op ons gemak rondkijken zónder dat anderen er net voor gingen staan. Lang leve de anderhalve meter, niet verkeerd in een museum.

Op de terugweg gingen we een hapje eten bij TV-kok Alain Caron van Binnenstebuiten. In zijn restaurant Petit Caron kan hij zijn gasten niet coronaproof ontvangen, daarom zit hij deze zomer tijdelijk een paar kilometer verderop in de Machinekamer van de Westergasfabriek in Amsterdam. Grand Caron heet het daar, met een groot terras en een enorme binnenruimte om te eten. Samen aan tafel, zonder buren op je lip, fantastisch. Wat mij betreft mag die anderhalve meter voor altijd blijven

Bert Kranenbarg wisselt zijn column af met Joris Linssen. Deze column staat in de NCRV-gids van week 28/29. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Bert Kranenbarg presenteert Bert op 5 ✑ Reageren? bert@ncrvgids.nl