Column Bert Kranenbarg: Sprookje

Bert Kranenbarg presenteert 'Bert op 5'. In zijn twee-wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

Sinds een week of twee geloof ik in sprookjes. Niet omdat ik heb gedroomd, ook niet als gevolg van alcohol of andere geestverruimende middelen. Gewoon omdat ik erbij was, in natuurtheater Kersouwe in Heeswijk-Dinther. En niet alleen ik, maar ook twee groepen van 150 luisteraars van NPO Radio 5. Die zaten allemaal keurig op afstand op de bankjes dankzij de kaarten die ze gewonnen hadden tijdens de vakantieweken op onze zender. Voor een concert in de natuur.

Stel je voor, je rijdt er naartoe, de weggetjes worden steeds smaller, het asfalt maakt plaats voor grind. Je parkeert tussen de bomen. Via een fraai toegangshek kom je het theater binnen en word je naar je plaats geleid waar je wacht tot de gastheer je welkom heet. En dat was ik dan.

Ik moest eerst vertellen wat er allemaal niet mocht. Meezingen bijvoorbeeld is in voetbalstadions en kerken niet coronaproof, maar in een theater midden in de natuur ook niet. Daarna mocht ik de hoofdact aankondigen, de man die met zijn band die avond twee keer het NPO Radio 5 Zomerconcert gaf: Frank Boeijen! Ondertussen deed ik live verslag op de radio en werd het concert opgenomen voor televisie.

De invallende schemering, het prachtige televisielicht, de strakgespeelde muziek en de ingetogen zuivere zang betoverden iedereen. En we leefden nog lang en gelukkig. Terugluisteren en -kijken kan gelukkig via de website van NPO Radio 5.

Bert Kranenbarg wisselt zijn column af met Joris Linssen. Deze column staat in de NCRV-gids van week 36. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Bert Kranenbarg presenteert Bert op 5 ✑ Reageren? bert@ncrvgids.nl