Column Bert Kranenbarg: Sssst..

Bert Kranenbarg presenteert 'BertOp5'. In zijn twee-wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

Ehm… ik ga op eieren lopen. Ik moet heel erg uitkijken wat ik ga vertellen. Want ik was erbij, maar moet alles geheimhouden.

Bijzonder hoor, om opeens onder die grote gele cirkel te zitten waar die drie stoelen staan. De drie stoelen waar we deze hele zomer weer avond aan avond naar gaan kijken. Rechts de winnaar van de dag, in het midden de finalewinnaar van de dag ervoor, links de uitdager. Rechts van die drie deelnemers, voor de kijkers links, zit de alwetende juryvoorzitter. En links van hen, maar voor de kijkers rechts, de presentator, de quizmaster die alle vragen stelt. Hem keek ik schuin op de rug tijdens de opname.

We zaten met een man of zeventig op de tribune te kijken hoe de kandidaten zich er doorheen sloegen. Alleen kijken, want er was ons dringend verzocht geen antwoorden te geven, ook niet fluisterend naar je buurman of buurvrouw. Dat blijkt nog niet altijd gemakkelijk te zijn, mensen schijnen bij opnamen weleens voor te zeggen zonder dat ze het zelf in de gaten hebben.

Het was een feestje om erbij te zijn. De dialogen tussen presentator en juryvoorzitter zijn hilarisch. Afwachten wat daarvan na de montage in de uiteindelijke uitzending te zien. We kregen ook nog precies te horen op welke dag ‘onze aflevering’ wordt uitgezonden. Dat duurt nog even, meer mag ik er niet over zeggen.

Bert Kranenbarg wisselt zijn column af met Joris Linssen. Deze column staat in de NCRV-gids van week 23/24. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Bert Kranenbarg presenteert Bert op 5 ✑ Reageren? bert@ncrvgids.nl