Column Bert Kranenbarg: Studio

Bert Kranenbarg presenteert 'BertOp5'. In zijn twee-wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

En opeens had ik twee streepjes. Beetje verkouden, maar dat was ik al weken. Even testen voor de zekerheid omdat collega’s corona hadden. En toen dus twee streepjes, niet ziek maar wel verplicht binnen.

Diezelfde avond nog ben ik gaan bellen om uit te zoeken of ik wel gewoon radio kon blijven maken, maar dan vanuit mijn eigen huis. En maar hopen dat ik niet ziek zou worden, want dan zou ik me moeten laten vervangen.Na een week vakantie was ik net weer aan het werk, dus ik wilde mijn programma graag zelf blijven maken. En dat lukte, vanuit mijn eigen kleine thuisstudio waar ik vaak monteer en dingen inspreek.

Een technicus kwam één apparaat aan mijn internet hangen waarmee ik een mooie verbinding kon maken en ’s middags om vier uur ging het los. Daar zat ik aan mijn eigen bureau, achter mijn eigen microfoon en mengtafeltje. Op mijn beeldscherm keek ik naar mijn collega’s in Hilversum, door het raam keek ik op mijn eigen oprit.

Voor de uitzending had ik één gesprek opgenomen, daar heb ik samen met mijn vrouw op onze keukenradio naar geluisterd. Want ik hoor mezelf nooit op mijn eigen keukenradio. Het mooiste was dat we een dag later via WhatsApp-bellen contact maakten met een internationale beurs in Las Vegas. Dat kan nog steeds niet in de NPO Radio 5-studio in Hilversum. Maar in mijn eigen studiootje wel!

Bert Kranenbarg wisselt zijn column af met Joris Linssen. Deze column staat in de NCRV-gids van week 3. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Bert Kranenbarg presenteert Bert op 5 ✑ Reageren? bert@ncrvgids.nl