Column Bert Kranenbarg: Zoon

Bert Kranenbarg presenteert 'BertOp5'. In zijn twee-wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

Je moet er een volledige dag voor uittrekken. En het duurde wel even voordat mijn 25-jarige zoon en ik die dag gevonden hadden. Met Vaderdag al kreeg ik een bierproefpakket en spraken we af dat we die zes flesjes samen soldaat zouden maken tijdens het kijken van Get Back van The Beatles. De fascinerende, acht uur durende film die in 1969 gemaakt is over de voorbereidingen en de opname van elpee Let It Be, inclusief het beroemde optreden op het dak van de Apple-studio in Londen.

Het was eindelijk zover! We begonnen op zaterdag aan het eind van de middag, eerste biertje, samen delen, beoordelen of het helder of troebel was, en het mondgevoel, invullen op de lijst en The Beatles kijken. Tweede biertje, beoordelen, verder kijken. Op de bank eten, derde biertje erbij. Om elf uur ’s avonds was mijn zoon er klaar mee. Vierde biertje en precies toen begon de Nacht van de popmuziek live op televisie, met Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis. Andere koek, maar ook heerlijk. Blijven kijken tot 2 uur ‘s nachts.

Zondagochtend 9 uur, kopje thee, verder met The Beatles. ’s Middags naar de 85e verjaardag van mijn vader, die mij leerde The Beatles te waarderen. Dat geef ik dus weer door aan zijn kleinzoon. Lang verhaal kort: we moeten nog een dik uur kijken en twee biertjes te beoordelen. Heerlijk, snel nog zo’n weekend!

Bert Kranenbarg wisselt zijn column af met Joris Linssen. Deze column staat in de NCRV-gids van week 48. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Bert Kranenbarg presenteert Bert op 5 ✑ Reageren? bert@ncrvgids.nl