Column Joris Linssen: Naaldhakken

Joris Linssen presenteert onder meer Hello Goodbye en Liefs Uit. In zijn column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

Liefde is voor iedereen. Het is de slagzin die bij onze omroep centraal staat. We drukken ermee uit dat we staan voor een inclusieve samenleving, waar plek is voor iedereen. Eenzelfde sentiment wordt bij RTL4 uitgedragen in de tv-show Make up your mind.

Het programma van Carlo Boszhard werd bedacht door zijn partner Herald Adolfs en samen gaan ze door roeien en ruiten om er een wereldsucces van te maken. Dat is een hele kruistocht, want niet overal durft men het aan om een hysterische show vol drag queens uit te zenden. En niet overal vinden ze sterren bereid om zich om te laten toveren tot wulpse diva’s met een flinke portie extravaganza.

Het begon met de eenmalige uitzending vorig jaar, waarin wijlen Peter R. de Vries verraste als miss Emmy Beautycase en een macho als Barry Atsma zijn vrouwelijke kant liet zien. Nu is er een vijfdelige reeks, die zaterdag zijn finale beleeft.

Ik deed mee in de derde aflevering, als miss Honey Haaibaai. Wat een avontuur was dat. En wat een werk! Urenlang op pumps oefenen door de gang thuis – onze houten kamervloer was niet bestand tegen die naaldhakken. Uitgebreid de act van mijn liedje repeteren. Een dag de make up in, om mijn metamorfose te testen. Kleding passen, dansles in een balletzaaltje. En dan uiteindelijk de grootse liveshow zelf. Ik heb er intens van genoten en we hebben samen toch ook een statement gemaakt. Iets als in de eerste zin van dit stukje.

Joris Linssen wisselt zijn column af met Bert Kranenbarg. Deze column staat in de NCRV-gids van week 19. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Joris Linssen is presentator bij de NCRV ✑ Reageren? joris@ncrvgids.nl