Column Joris Linssen: Elleboog

Joris Linssen presenteert onder meer Hello Goodbye en Liefs Uit. In zijn column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

Sporten houdt me fit en scherp, maar het werkt niet altijd. Laatst liep ik bij het zaalvoetballen met buurtgenoten per ongeluk tegen een elleboogje aan. Bam. Koekie op mijn oog en een opengescheurde wenkbrauw. Het bloed spoot eruit. Het gebeurde aan het einde van ons avondje, ik had net anderhalf uur lopen sleuren en rennen. Binnen no time werd ik omringd door mijn zwetende matties, die allemaal adviezen begonnen te roepen. IJs erop! Met water afspoelen. Laten hechten. Deppen die wond.

Met een prop wc-papier probeerde ik het bloeden te stelpen. Daarna begon de boel te zwellen en te verkleuren. Met een nieuwe prop toiletpapier haalde ik het zonder knoeien naar ons huis, verderop in de straat. Mijn vrouw hield het hoofd koel en knipte uit wat opgedoken pleisters drie zwaluwstaartjes, die ze op mijn droog geveegde wenkbrauw plakte. Dankzij mijn eigen Florence Nightingale kon ik een bezoekje aan de EHBO overslaan.

De volgende dag werd ik wakker met een plakkerig wenkbrauwtje, een dieprood, gezwollen ooglid, en een dikke wal eronder. En toen schoot me te binnen dat ik die avond te gast zou zijn bij Khalid & Sophie op NPO 1. Afzeggen is geen optie, zeggen wij bij de voetbal. Dus ben ik gewoon gegaan. Wel met een bril op, waarvan het montuur mijn verwondingen aardig verborg. Sophie kon het niet laten om te vragen of ik op Schiphol soms een té confronterende vraag had gesteld. Ik probeerde haar een knipoog te geven, maar dat deed te veel pijn.

Joris Linssen wisselt zijn column af met Bert Kranenbarg. Deze column staat in de NCRV-gids van week 23. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Joris Linssen is presentator bij de NCRV ✑ Reageren? joris@ncrvgids.nl