Column Joris Linssen: Luxe

Joris Linssen presenteert onder meer Hello Goodbye en Liefs Uit. In zijn column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt. Deze week: een huisje in het bos.

Afgelopen weekend zaten mijn vrouw en ik in een huisje in het bos, in de buurt van Ommen. We gingen twee dagen wandelen door het Vechtdal. Het huisje was fenomenaal: een heerlijke open haard, heel veel ramen en licht, uitzicht op rustieke dennenbomen en een geweldige boomhut. Alles was voorhanden en daar genoten wij enorm van.

Tijdens het wandelen raakten we in gesprek over hoe we met zijn allen eigenlijk het avontuur een beetje hebben ingeruild voor luxe. Want ja, je kunt je vakantie helemaal optimaliseren met prachtige huisjes, heerlijke restaurantjes en leuke routes. Alles is geregeld.

Wij mensen van nu raken de weg niet meer kwijt vanwege de routeplanner, zetten de verwarming van tevoren vast even aan, lezen in elk vakantiehuisje de Happinez, op een moderne bank met lekkere kussens. We hebben ons leven overgeorganiseerd en het wordt alleen maar erger. De juiste schoenen en rugzakken, een fiets voor elk doel, overal kun je wat eten of drinken onderweg. Het weer houden we per minuut bij via onze app. En hoe fijn en ontspannen ons weekendje weg ook was, stiekem begonnen we te verlangen naar verregende kampeertochten, waar je urenlang kon verdwalen in donkere bossen, waarna alle winkels dicht waren en je nog net een blikje koude ravioli uit je kapotte weekendtas kon vissen. En vervolgens trokken we een flesje wijn open bij de haard en zetten we via de bluetooth-versterker een romantische afspeellijst op. Net als iedereen voor ons en na ons. Proost!

Joris Linssen wisselt zijn column af met Bert Kranenbarg. Deze column staat in de NCRV-gids van week 41. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.