Column Joris Linssen: Oude bekenden

Joris Linssen presenteert onder meer Hello Goodbye en Liefs Uit. In zijn column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt. Deze week: mooie ontmoetingen met oude bekenden. “Er kwam een jongen de kleedkamer in, met een Texelse koek onder zijn arm.”

Echt leuk: de laatste tijd komen er allerlei oude bekenden langs. Ik treed door het hele land op met mijn band en geregeld komen daar mensen op af die eerder te gast waren in mijn televisieprogramma’s. Komen ze even bijpraten. Afgelopen week gebeurde dat in drie schouwburgen! Het is altijd even schakelen, want ik zit helemaal in mijn rol van zanger in deze periode en ik moet soms heel even graven voordat ik weet wie ik tegenover me heb.

Zo kwam er in Roermond een prachtig stel naar me toe. Ik herkende ze meteen, maar waarvan? Bleek een paar te zijn uit Hello goodbye uit 2008. Zij Braziliaanse, hij Nederlander. Inmiddels twee dochtertjes.

In Den Helder kwam er opeens een jongen de kleedkamer inlopen, met een grote Texelse koek onder zijn arm. Tjonge, wat was Abe gegroeid zeg. Het duurde een seconde, maar toen kon ik hem toch thuisbrengen als jongste zoon van het gezin dat ik volgde voor Deel je leven. Zijn vader Robert stond een nier af aan zijn moeder Astrid. Ze waren met de pont van Texel gekomen om mijn show te zien.

De volgende dag speelde ik een matinee in Den Haag en daar kwam na afloop oud-Tweede Kamerlid Astrid Oosenbrug naar me toe. Ik interviewde haar een jaar geleden voor De wandeling. Het was alsof ik een oude vriendin terugzag. En ik realiseerde me hoe fijn het is dat ik zoveel leuke mensen ken door mijn tv-werk.

Joris Linssen wisselt zijn column af met Bert Kranenbarg. ‘Oude bekenden’ staat in de NCRV-gids van week 11. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.