Column Joris Linssen: Spannend

Joris Linssen presenteert onder meer Hello Goodbye, Boeddha in de polder en Out of Office. In zijn column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

Op Schiphol zijn de opnames voor een nieuw seizoen Hello Goodbye begonnen. Het is voor mij een half uurtje reizen met de trein.

Voordat we echt gaan beginnen, drinken we koffie op de Plaza. De cameraman, de geluidsman, de redacteur en ik praten even bij en daarna krijg ik een microfoontje opgeplakt en een zender om. En dan begint onze werkdag. De redacteur gaat vooruit. Zij vraagt wat rond in de aankomsthal en peilt de reacties. Als iemand een interessant verhaal lijkt te hebben, vraagt ze of ik hen met de camera mag aanspreken. Na een tijdje komt ze met wat opties naar mij toe en beslissen we samen voor welk verhaal we gaan.

Het mooie van Hello goodbye is, dat zowel de gast als ik dan nog niet weet waar ons gesprek precies over zal gaan. De cameraman filmt nu eerst de mensen om wie het gaat en die ik zo meteen zal aanspreken. En dan loop ik naar hen toe. Het is telkens weer spannend om te doen en het levert spontane en opmerkelijke gesprekken op.

Meestal duurt een gesprek een minuut of tien en dan is het wachten geblazen. Soms worden we onderbroken door een gil: dan is degene op wie gewacht wordt er opeens al. Vaker staan we een uur te wachten. Maar dan is het zover en vallen de mensen elkaar in de armen. De nieuwe reeks wordt dit najaar uitgezonden en ik kan je een hoop ontroering en verbazing garanderen.

Joris Linssen wisselt zijn column af met Bert Kranenbarg. Deze column staat in de NCRV-gids van week 22. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Joris Linssen is presentator bij de NCRV ✑ Reageren? joris@ncrvgids.nl