Column Joris Linssen: Spookstad

Joris Linssen presenteert onder meer Hello Goodbye en Liefs Uit. In zijn column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

De nieuwe serie Hello Goodbye die momenteel wordt uitgezonden op NPO1, is opgenomen vóór de corona-crisis. Gelukkig maar, want anders was het nauwelijks mogelijk geweest zoveel bijzondere verhalen te verzamelen. Schiphol was immers maandenlang een spookstad, met heel weinig vluchten en heel weinig ontmoetingen. De gesprekken die je nu ziet, vonden plaats in 2019.

Ik ben altijd benieuwd hoe het verder gaat met de mensen die ik spreek op Schiphol. Zeker nu het wat langer geleden is. En daar hebben we wat op gevonden: Ik ben bij elke aflevering gaan videobellen met mensen die me nieuwsgierig maakten naar het vervolg van hun verhaal. En na elke uitzending kun je dat videogesprek bekijken via onze Facebook-pagina. Want iedereen wil toch weten hoe het verder ging met het stel dat elkaar uit een autowrak in de rivier hielp? Of hoe het voelde voor de sympathieke donorvader, toen hij het door hem verwekte kind in zijn armen kreeg? En zou het sprookjeshuwelijk van dat verliefde stelletje nog zijn doorgegaan? Vragen die de komende tijd beantwoord gaan worden.

De hele samenleving komt voorbij in deze serie. Van de oude man die net weduwnaar is geworden en voor het eerst alleen op reis gaat tot het Nederlandse meisje dat moslima is geworden. Van de drugsverslaafde tiener tot de marinier die transgender is. Allemaal spontane gesprekken met mooie mensen, met als kers op de taart een ouderwets innige omhelzing. Alleen daarvoor zou ik al kijken!

Joris Linssen wisselt zijn column af met Bert Kranenbarg. Deze column staat in de NCRV-gids van week 30-31. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Joris Linssen is presentator bij de NCRV ✑ Reageren? joris@ncrvgids.nl