De Oranjes op tv: een prinses bij de brillenboer

Wilt u niets missen van de koninklijke familie? In onze rubriek 'De Oranjes op tv' zetten wij op een rij waar de Nederlandse royals de afgelopen week te zien waren. Deze week: een glasblazende koning en royals in het donker.

Zaterdag 10 december

Show.nl blikt terug op de verjaardag van Amalia. Wat voor cadeaus krijgt een prinses? Justine Marcella van het blad Vorsten mikt op een nieuwe fiets. Amalia krijgt echt niet zomaar alles omdat ze prinses is. Voor grote dingen moet ze sparen, net als gewone kinderen.

Bekijk hier het item over Amalia terug

Blauw Bloed doet verslag van het bezoek van Willem-Alexander aan de Leidse Instrumentmakers School, vorige week. De koning mocht zelf glasblazen. De meningen over zijn talent zijn verdeeld. “Om eerlijk te zijn: het was niet erg goed”, zegt een leerling.

Bekijk hier Blauw Bloed terug

Ook in Lucky TV een verslag van Willy bij ‘de glasblazertjes’: “Geef mij eens zo’n ding.” De docenten zijn opgetogen: “Ik was zo blij dat ik moest spugen toen de koning kwam.’

Bekijk hier Lucky TV terug

Dinsdag

Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zijn bijna vijftig jaar getrouwd. Ze gaven een openhartig interview aan Royalty. Hoofdredacteur Marc van der Linden citeert een van Pieters grapjes: “Als je de foto’s ziet denk je, die prinses had naar Specsavers gemoeten, dan had ze wel een andere man gezocht.”

Bekijk hier het interview terug

Woensdag

Oranjes op tv
Willem-Alexander bracht een verrassingsbezoek aan het VeenLanden College in Mijdrecht. In de kantine schoof hij gezellig aan bij docenten in opleiding. “Hij maakte een best normale indruk.”

Bekijk hier het item terug

 

Donderdag

Beatrix die haar dansmoves showt, Claus die ooit zijn stropdas af gooide: de uitreiking van de Prins Claus Prijs is altijd bijzonder. Dit keer lost prins Constantijn een ongemakkelijk momentje op als zowel licht als geluid uitvallen.

Bekijk hier de uitreiking terug

Vrijdag

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag de Nederlandse Nobelprijs winnaar Ben Feringa ontvangen op Paleis Noordeinde. De Groningse hoogleraar won de prijs door zijn deelname aan het onderzoek naar  naar de ontwikkeling van moleculaire machines. De koning nam de woorden “heel bijzonder” en “prachtig in de mond bij het zien van de medaille.

Bekijk hier het ontvangst terug

Tekst: Rivka Groenier, beeld: ANP / Koen van Weel, Remko de Waal