Hoe is het nu met...Elisa Beuger uit Ons kent Ons

Roel van Bekkum

We kennen haar als kassameisje uit supermarkt De Superbuur en als recalcitrante dochter uit het Twentse gezin in Man bijt hond. Hoe gaat het met Elisa Beuger, vertolkster van deze typetjes in 'Ons kent Ons', de afsluitende sketch van het populaire NCRV-programma?

Heb je de typetjes die je speelt zelf bedacht?
“Het kassameisje is het populairste karakter dat ik speel in 'Ons kent Ons'. Bij mijn auditie in 2006 werd me gevraagd een caissière te doen en zo ontstond dit typetje. Ze is leuk om te spelen omdat ze ontzettend egocentrisch en bot is. Alle typetjes die we doen, ontstaan improviserend op aanwijzingen van de schrijvers. De inspiratie halen we gewoon uit mensen die we om ons heen zien.”

Word je wel eens aan je typetjes herinnerd als je je boodschappen doet?
“Ik word niet vaak herkend. In de studio zijn we altijd in de weer met pruiken en kostuums. Een feestje voor ons - en logisch dat kijkers mij niet herkennen. Als dat wel gebeurt, roepen ze meestal hard ‘hé dooie!’ naar me. Zoals Ottolien, die Coby speelt, dat altijd doet op tv.”

Hoe vaak nemen jullie sketches op?
“Elke maandag komen we bij elkaar en draaien we voor de hele week. De twee schrijvers willen aansluiten op de actualiteit, daarom werken we niet te ver vooruit.” Jullie staan nu in theater met deze typetjes. Hoe is dat zo gekomen? “Normaal hebben we een minuutje per sketch en zowel de schrijvers als de spelers wilden heel graag eens langere scènes spelen en de karakters meer uitdiepen. Zo ontstond het idee voor Ons kent Ons - de Revue. Er is een toneelstuk geschreven dat we opvoeren, waarin alle personages voorbijkomen. In het verhaal wordt supermarkt De Superbuur overgenomen door een grote keten, De Dumbo, en dat zorgt voor veel consternatie. We toeren het hele land door, dus iedereen die het leuk vindt, kan komen kijken.”

U kunt hier meer typetjes bekijken.
We hebben alvast een leuk fragment voor u uitgezocht: Oud en nieuw bij 'dooie'

Via OnsKentOnsDeRevue.nl kunt u zien of de typetjes ook bij een theater in uw buurt komen optreden