Frits Sissing: ‘Ik wil anderen laten stralen’

Frits Sissing presenteert de nieuwe musicaltalentenjacht Op zoek naar Maria. Mensen een podium geven en kijkers een leuke tijd bezorgen, dat doet de presentator het allerliefst. ‘Ik wil graag dat kijkers zeggen: dit was heerlijk, volgende week weer.’

Hoe is het met je eigen zangstem?

“Ik kan een beetje zingen, ik vind het leuk om te doen. Ik heb in amateurmusicals gespeeld, onder leiding van Frank Sanders. Ik heb ook met een liedjesprogramma door het land getourd, met onder anderen Syb van der Ploeg en Trudy Labij. Ik moest mezelf geregeld even knijpen: moet je mij hier nou zien staan. Het was een beetje een bucketlistdingetje. Zingen gaat me niet heel gemakkelijk af. Ik moet er te hard voor werken om er mijn vak van te maken.”

Wat is toch die aantrekkingskracht van de musical?

“Ik hou van zingen, dansen en acteren. Bij musical komt dat allemaal samen. Een goede musical neemt je mee naar een andere wereld. Dat is heerlijk.”

Je leerde er zelfs je vrouw door kennen.

“Ik ben verliefd op haar geworden toen zij in mijn studententijd in de eerstejaarsmusical meedeed. Ik zag haar op het toneel en dacht, díé is leuk, maar zij zag mij niet zo zitten. Tien jaar later deed ik mijn eerste amateurvoorstelling bij Frank Sanders en toen zat zij in de zaal. In de hoop dat de vonk nu wel zou overslaan, had ik haar uitgenodigd. Dat lukte. We zijn al 26 jaar gelukkig samen.”

Het hele interview leest u in de NCRV-gids van week 8. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Deborah Ligtenberg