Glennis Grace straalt in The Passion: “Ik vind het een eer om Maria te spelen”

Glennis Grace (39) vertolkt in The Passion de rol van Maria. NCRV-gids zocht de zangeres thuis in Almere op en sprak met haar over haar grote droom, over Maria en het moederschap. ‘Ik kan me voorstellen hoe bang je bent wanneer je kind iets naars overkomt.’

Een aandoenlijk tafereeltje in huize Grace: zoontje Thony knuff elt uitgebreid zijn moeder als hij op het punt staat om met zijn vriendjes naar de kermis te gaan. “Je stuurt me wel een berichtje als je daar bent hè?” vraagt zijn moeder hem op vriendelijke doch dwingende toon. “Ja mam”, luidt het antwoord voordat hij de deur achter zit dichtdoet. Glennis lacht: “Hij is lief en heel grappig. Ik ben dol op hem.”

En dan serieus: “Na de zomer gaat hij naar de middelbare school. Daar zie ik enorm tegenop, want ik weet niet of hij er klaar voor is. Hij dénkt van wel, maar hij is ook nog best speels. Van mij had hij nog wel een jaar op de basisschool mogen blijven. Nu sluit hij een fase af, wordt hij echt een jongen en moet ik hem langzaam loslaten. Dat vind ik heel moeilijk, want hij is pas elf.”

Door haar onregelmatige artiestenbestaan kan Glennis, die niet meer samen is met Thony’s vader, er niet altijd voor haar zoon zijn. “Als ik hem vanwege een optreden in het buitenland een paar dagen niet zie, voel ik me daar enorm schuldig over. Ook dat is een kwestie van loslaten. Gelukkig heb ik een heel blij en tevreden kind dat nooit zeurt en de situatie begrijpt. Ik praat er ook veel met hem over, zodat hij weet waar hij aan toe is. Bovendien laat ik hem niet bij vreemden achter. Zijn vaste oppas is een goede vriendin van mij. Zij heeft ook een zoontje, en hij is graag bij haar. Daarnaast heeft hij natuurlijk een vader en grootouders.”

Glennis Grace, de toegewijde moeder. Sommige mensen kunnen het zich misschien moeilijk voorstellen. De in de Jordaan opgegroeide zangeres staat, zoals ze het zelf zegt, bekend als een ‘banjer’. Jordanees voor kreng of boefje. “Jordanezen zijn nogal recht voor hun raap. Ik geef toe dat ik best fel kan zijn. Ik zeg gewoon waar het op staat. Niet iedereen kan daar even goed mee omgaan.”

De verrassing was dan ook groot toen ze haar voor de rol van Maria in The Passion vroegen. “In eerste instantie moest ik hard lachen. Ik als Maria? Toen ik hoorde dat het in Amsterdam ging plaatsvinden, snapte ik dat ze bij mij uitkwamen. Ik vind het ook wel een eer, want het is een indrukwekkend evenement waar miljoenen mensen naar kijken.”

Het hele interview leest u in de NCRV-gids van week 12/13, het dubbeldikke paasnummer. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

The Passion is op donderdag 29 maart om 20.35 uur te zien op NPO 1.

Tekst: Vanessa Vunderink