Natasja Froger: ‘Ik wil het verschil maken’

Natasja Froger is graag bezig. Vanaf deze week is ze te zien in een nieuwe reeks van Maestro, waaraan ze ‘niet gehinderd door enig talent’ is begonnen, en volgende week start haar nieuwe RTL-programma 'Voor hetzelfde geld'. Bij alle keuzes die Natasja maakt, geldt één regel: ‘ het moet wel ergens over gaan’.

Je doet mee aan Maestro. Ben jij een dirigent in spe?

“Daar kan ik volmondig nee op zeggen. Maar wat is het een leuk programma, ik ben zo blij dat ik ervoor ben gevraagd. Ik zei vol enthousiasme ja, terwijl ik geen noten lees en geen instrument kan bespelen. Volgens René fluit ik zelfs vals en kan ik in één liedje rustig drie toon- soorten zingen. Ik word niet gehinderd door enig talent. Ik heb één redding: ik heb een goed ritmegevoel en hoor wanneer iemand een valse noot speelt.”

Is het een compleet nieuwe wereld voor je, de klassieke muziek?

“Om eraan deel te nemen wel, als dirigent. Dat doe ik echt voor het eerst. Ik luister wel graag klassieke muziek, ik vind het prachtig. Ik hoop dat ik op enthousiasme een paar rondes door kom. Dan ben ik helemaal tevreden.”

Je werkt alweer tien jaar voor RTL. Heb je nog een droomprogramma dat je wil maken?

“Ik heb in die jaren al veel mogen doen voor RTL, maar Met open armen heeft een speciaal plekje in mijn hart. Het is zo mooi om erbij te mogen zijn als adoptieouders hun kind ophalen, het is de geboorte van een gezin. Ik heb nog contact met al deze gezinnen, omdat ik me zo verbonden voel met ze. Dus ik hoop dat dit programma in de toekomst een vervolg krijgt.”

Wat doe je om te ontspannen?

“Ik wandel graag met de honden, ik sport vier keer in de week als mijn agenda het toelaat en ik houd van lezen. Maar het meest laad ik op als al onze kinderen thuis zijn. Bij ons aan de keukentafel, daar gebeurt het. We zijn heel close en ik ben op mijn gelukkigst als ze alle vier met aanhang en kleinkinderen thuis zijn.”

Het hele interview leest u in de NCRV-gids van week 43. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Lieneke van der Fluit