Van Onschatbare Waarde: knokken voor een goede deal

Een draaiorgel, een Chinese vaas en een houten been: opnieuw komt een bonte stoet aan objecten langs in Van onschatbare waarde. De eigenaren proberen hun waar te slijten aan één van de vier gerenommeerde experts. Een spannend spel met vaak mooie verhalen, gepresenteerd door Dionne Stax. Wat is de tactiek van de experts in dit tweede seizoen?

“Vooral de onderhandelingen tussen aanbieders van objecten en de vier experts maken Van onschatbare waarde extra spannend”, vertelt presentatrice Dionne Stax. “Sommige kandidaten hebben een slimme tactiek en proberen een zo hoog mogelijk bedrag bij één van de experts los te krijgen, maar als je te lang vasthoudt aan een hoge prijs, moet je uiteindelijk misschien met veel minder genoegen nemen, of je verkoopt helemaal niks.”

“Aan veel voorwerpen in het televisieprogramma zit een mooi of lief verhaal vast. Daardoor gaan ook ‘gewone’ objecten meer leven. Bijvoorbeeld een oude broche die een jongen had gevonden tijdens het schatzoeken en nu bij ons aanbiedt, of het draaiorgel aangeboden door een verzamelaar. Eigenlijk heeft hij een prachtig ander exemplaar op het oog, maar dat kan hij niet betalen, dus verkoopt hij deze. Zelf was ik helemaal verliefd op een massief gouden damestasje met allemaal gouden ringetjes. Stiekem wilde ik graag even meebieden.”

De tactieken van de experts leest u in de NCRV-gids van week 14. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Van onschatbare waarde is vanaf donderdag 12 maart terug op NPO 1.

Tekst: Wieger Favier