Adam, De Vos, Nicolas en de verdwijning van de wereld

Een filmische schelmenroman over Adam Landau die vindt dat de wet niet voor hém geldt en daarmee weg denkt te komen.

Boek van de week

Het boek

Een filmische schelmenroman die het karakter volgt van iemand die vindt dat de wet niet voor hém geldt en daarmee weg denkt te komen.

De schrijver

Wanda Reisel (Willemstad Curaçao, 1955) is toneelschrijver, scenarist en auteur. Ze maakte haar prozadebuut in 1986 met Jacobi’s tocht. Ze kreeg de Anna Bijns Prijs voor Witte liefde (2008).

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

‘Sommige zaken leken onwrikbaar maar waren met wat lef en theater naar je hand te zetten.’

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt samen met twee andere boekentips. Ook schrijft zij elke week een recensie over het boek van de week. Lees haar recensie van Adam

Boekentips

Frederick Forsyth: De Vos

NCRV-gids samen met Uitgeverij A.W. Bruna:

Een hacker genaamd ‘De Vos’ doorbreekt tegelijkertijd de strengst beveiligde firewalls ter wereld: die van het Pentagon, de NSA en de CIA. De Vos blijkt een briljante zeventienjarige Britse schooljongen. Adrian Weston, het voormalige hoofd van de Britse geheime dienst, levert hem niet uit aan Amerika, maar zet de jongen succesvol in als wapen tegen Rusland en Noord-Korea. Nu moet hij zien te voorkomen dat de tiener in vijandelijke handen valt. De gevolgen zouden anders rampzalig zijn…

Uitgeverij A. W. Bruna 336 blz. €20,99

Anne Eekhout: Nicolas en de verdwijning van de wereld

Hoe red je de wereld als jongen van acht? Nicolas heeft alle stripboeken over De Adelaar, een superheld die het opneemt tegen bovennatuurlijk sterke vijanden, al honderd keer gelezen. Zijn vader werkt hard, zijn moeder heeft haar eigen problemen en is vaak onbereikbaar voor Nicolas. Op een doodgewone middag komt er een verontrustende boodschap: een zwart gat is onderweg naar de aarde. De kans dat de mensheid en alles daaromheen zal worden weggevaagd is groot. Nicolas, worstelend met het verschil tussen fantasie en hoop, besluit net als De Adelaar alles op alles te zetten om de ramp af te wenden.

Uitgeverij De Arbeiderspers 252 blz. €19,99 (e-book €11,99)

Volgende week

Bespreekt Mieke De solist van Rob Waumans, de zoektocht van Valentin Grossman naar zijn geliefde Elise in het door de Russen bezette Berlijn van 1945.