Aurora, De duw, Zes koffers, Wij zijn de wolven

Zoon Gabriel organiseert een familiediner voor zijn moeders tachtigste verjaardag.

Het boek

Zoon Gabriel organiseert een familiediner voor zijn moeders tachtigste verjaardag. Eigenlijk vindt niemand dat een goed idee, zelfs zijn moeder niet. Aurora probeert hem van zijn plan af te brengen, bang dat zijn poging om de familie weer bij elkaar te brengen slecht zal aflopen.

De schrijver

Luis Landero (Alburquerque, Spanje, 1948) is romanschrijver. Hij debuteerde in 1989 met Juegos de la edad tardía, waarvoor hij de prestigieuze Prix Mediterranee won.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

‘Waarom kost het ons zoveel moeite om een beetje mededogen te hebben? We maken elkaar het leven onmogelijk.’ (Uit: Aurora, p. 123)

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt samen met twee andere boekentips. Ook schrijft zij elke week een recensie over het boek van de week. Lees haar recensie van Aurora

Boekentips

Ashley Audrain: De duw

Blythe Connor wil niet dat de geschiedenis zich herhaalt. Violet is haar eerste kind en ze zal haar dochter alle liefde geven die ze verdient. Alle liefde die haar eigen moeder haar niet gaf. Maar eerstgeborenen zijn nooit gemakkelijk. En Violet is veeleisend en onrustig. Ze lacht nooit. Al snel gelooft Blythe dat ze niets goeds kan doen – dat er zelfs iets heel erg mis is. Of met haar dochter, of met haarzelf. Haar man, Fox, zegt dat ze het zich verbeeldt. Maar Violet gedraagt zich bij hem anders. Een aangrijpende en roman die alles over het moederschap in twijfel weet te trekken. Een boek over de vraag wat we zijn verschuldigd aan onze kinderen, en hoe het voelt als je als vrouw niet wordt geloofd.

Uitgeverij Prometheus 288 blz. €20,99 (e-book €12,99)

Maxim Biller: Zes koffers

Hoe bescherm je een familiegeheim? Door alles te vertellen. Vanuit zes verschillende perspectieven vertelt de roman het verhaal van een groot verraad, een veroordeling. Het slachtoffer: de grootvader van de inmiddels in Berlijn wonende verteller, die in 1960 in Moskou werd geëxecuteerd. De verklikker: iemand uit de eigen familie. Zes Koffers is een vertelling over rapporten van de Tsjechoslowaakse geheime dienst, de Praagse filmwereld van de zestiger jaren, vergiftigde liefdesrelaties en intriges van een partijfunctionaris. Tegelijkertijd is het een vertelling over het leven, hier en nu, over onze moderne, verscheurde wereld waarin bijna niemand meer leeft op de plek waar hij werd geboren en opgroeide.

Uitgeverij Leesmagazijn 143 blz. €21,95

Evie Wyld: Wij zijn de wolven

Aan het begin van de achttiende eeuw vlucht Sarah weg wanneer ze ervan wordt beschuldigd een heks te zijn. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog moet Ruth wennen aan een nieuw huis, een nieuwe omgeving en een nieuwe echtgenoot. Zestig jaar later staat dat huis leeg. Vivian, rouwend om haar pasgestorven vader, zoekt haar weg in de eigendommen van Ruth en ontdekt haar eigen plaats in de familiegeschiedenis. De levens van deze drie vrouwen zijn ingrijpend door mannen bepaald, maar in hun verbondenheid schuilt de kans op een nieuw bestaan. Wij zijn de wolven is een ingenieuze en meeslepende vertelling, een gelaagd meesterwerk over woede, liefde, misbruik en compassie.

Uitgeverij De Bezige Bij 368 blz. €21,99 (e-book €11,99)

Volgende week

Leest Mieke De Stem van Jessica Durlacher.