De details, Het intieme leven, Besjes in het bos, Definitie van liefde

Aan de hand van alledaagse gebeurtenissen worden vier complexe relaties belicht.

Het boek

Aan de hand van alledaagse gebeurtenissen worden vier complexe relaties belicht. Details onthullen de relatie van elk personage met de hoofdpersoon. Een vrouw van middelbare leeftijd ligt met hoge koorts op bed en denkt terug aan vier mensen die haar leven gevormd hebben: Johanna, met wie ze een stormachtige relatie had en die later een nationale bekendheid zou worden, Niki, een vriendin die ineens van de aarde verdwenen leek, Alejandro, een grote liefde maar iemand met wie ze geen toekomst zag, en Brigitta, die worstelde met een groot trauma.

De schrijver

Ia Genberg (Stockholm, 1967) begon haar carrière als journalist. Ze maakte haar romandebuut in 2012 met Söta fredag.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

‘Ik las het liefst boeken die voor een hunkering zorgden waaruit ik me niet kon losmaken.’ (p. 11)

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt en drie boekentips geeft. Lees haar recensie van De details

Boekentips

Nicolo Ammaniti: Het intieme leven

Maria Cristina Palma leidt een perfect leven – op het oog, dan. Ze is mooi, rijk, beroemd, de vrouw van de Italiaanse premier en de wereld draait om haar. Dan ontmoet ze op een feest een vriend van haar overleden broertje en ontvangt ze een filmpje dat alles verandert. Een geheim uit haar verleden haalt haar in, iets wat ze diep heeft weggestopt en waar ze nooit meer aan heeft gedacht.

Uitgeverij Lebowski 229 blz. € 22,99 (e-book € 11,99)

Margaret Atwood: Besjes in het bos

Een boek over familierelaties, het huwelijk, verlies en herinnering, en over wat het betekent om samen een leven te leiden. Twee beste vrienden die het oneens zijn over hun gedeelde verleden; hoe red je een passagier op een cruiseschip van de verstikkingsdood; een dochter die erachter probeert te komen of haar moeder misschien een heks is; wat te doen met geërfde relikwieën zoals familiezilver en een mapje gedichten uit de Tweede Wereldoorlog. De kern van Besjes in het bos wordt gevormd door zeven ontroerende verhalen over een echtpaar op hun reis door het leven, over de grote en kleine momenten die hun bijzondere liefde bepalen – en over wat er daarna komt.

Uitgeverij Prometheus 352 blz. € 23,99 (e-book €13,99)

Nhung Dam: Definitie van liefde

Met de succesvolle actrice Rose lijkt alles goed te gaan. Ze woont in een van de betere wijken van New Orleans en staat op het punt op tournee te gaan door Europa. Kort na de ontdekking van haar zwangerschap wordt ze door haar verloofde verlaten. Dit stelt Rose voor een onmogelijke keuze: het kind houden of niet. Op dit kruispunt van haar leven gaat ze terug de rivier over, waar haar Vietnamese ouders zich als bootvluchtelingen in een gewelddadige omgeving staande houden. Terug naar de frituurtent waarvan ze al heel jong wist dat haar toekomst daar niet lag.

Uitgeverij De Bezige Bij 272 blz. € 22,99

Volgende week

De schoft van Marente de Moor.