De droomfabriek, Sidney Chambers en de gevaren van de nacht, Hier zijn is niet de bedoeling, Strafhok

Josie wordt zonder ervaring lerares wiskunde.

Het boek

Josie wordt zonder ervaring wiskundelerares op een school in een achterstandswijk. Ze heeft de grootste moeite met orde houden, vooral de populaire Carmen uit klas 3A maakt het haar moeilijk. Dan vraagt het meisje ineens om bijles, maar wel op één voorwaarde: het moet bij Josie thuis.

De schrijver

Gerwin van der Werf (1969) is muziekleraar op een internationale school en recensent voor Trouw. Naast zijn romans publiceerde hij twee bundels met verhalen over zijn school en zijn werk als muziekleraar. In 2010 debuteerde hij met Gewapende man.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier.

Citaat

‘De zinnetjes eindigden met een punt. Pubers zetten nooit een punt in een appje, alleen als ze woedend zijn.’ (p.164)

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt en drie boekentips geeft. Lees haar recensie van De droomfabriek

Boekentips

Kok Boekencentrum presenteert:

James Runcie: Sidney Chambers en de gevaren van de nacht

Zes nieuwe, nostalgische mysteries met pastor en parttime detective Sidney Chambers. Sidney Chambers zet in dit tweede Grantchester-deel zijn speurwerk voort, samen met zijn kameraad inspecteur Geordie Keating. Hij zet zijn tanden in een onverwachte en fatale val van een Cambridgegebouw, brandstichting in een fotografiestudio, en vergiftiging tijdens een cricketwedstrijd. Ook reist hij naar Berlijn, waar de Muur verrijst en hij verstrikt raakt in een web van internationale spionage. Een uitstekende afleiding voor de liefdesperikelen die hem kwellen, zoals gewoonlijk. Moet hij kiezen voor de voorname Amanda, of toch voor de Duitse weduwe Hildegard?

Kok Boekencentrum 384 blz. € 22,99

Lauranne van Grinsven: Hier zijn is niet de bedoeling

Door het overlijden van haar opa moet Saar terug naar haar geboortedorp in Brabant. Het dorp waar verdriet in een borstzakje past en de dood ruikt naar sudderlappen met spekjus. Een benauwde week volgt, met een dode opa in de woonkamer en vervolgens in de schuur. Iedereen doet zijn best om het gezellig te houden, alleen Saars moeder weet zich geen raad. In dat opzicht is er nog altijd niets veranderd. Het verhaal van een meisje dat, hoewel ze iedereen op afstand houdt, niets liever wil dan gezien worden.

Uitgeverij Lebowski 123 blz. € 22,99 (e-book € 9,99)

Bea Vianen: Strafhok

Het is begin jaren 70. In de Gravenstraat in Paramaribo komt een bont gezelschap van mensen bijeen – Hindoestanen, Javanen, moslims en Creolen. Maar in hoeverre leven zij samen? Zit niet elke bevolkingsgroep in een eigen strafhok? Als er een moord wordt gepleegd op een bestuursopzichter wordt de Gravenstraat het toneel van een grote opstand. We volgen Nohar, Roebia en Raymond in hun verzet tegen de postkoloniale macht. Bea Vianen portretteert de diversiteit van de Surinaamse samenleving. Een aantekening avant la lettre voor ons huidige diversiteitsdebat.

Uitgeverij Cossee 224 blz. € 22,99 (e-book € 12,99)

Volgende week

Schemerleven, de nieuwe roman van Jaap Robben.