De filosoof, de hond en de bruiloft, Sapiens, De jongen, de mol, de vos en het paard, Grote Panda & Kleine Draak

Gefictionaliseerd beeldverhaal over Hipparchia, een Griekse vrouw die filosoof werd in de vierde eeuw van onze jaartelling.

Het boek

Gefictionaliseerd verhaal over het leven van Hipparchia, een Griekse vrouw die filosoof werd in de vierde eeuw van onze jaartelling.

De schrijver

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

Het enige wat niemand je kan afnemen als je het eenmaal hebt is wijsheid.’ (p. 180)

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt en twee boekentips geeft. Lees haar recensie van De filosoof, de hond en de bruiloft

Boekentips

Yuval Noah Harari: Sapiens

Graphic novel van Sapiens, de kleine geschiedenis van de mensheid. Een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn? Waarom gingen we in goden geloven, maar ook in natiestaten, en in bedrijven. Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te stichten? Waarom vertrouwen we op geld, boeken en wetten? En hoe zal onze wereld er in de toekomst uitzien? In zijn relaas laat Harari ons kennismaken met een raadselachtig fenomeen: de mens. Hij maakte samen met David Vandermeulen en Daniel Casanave het beeldverhaal, om op een nieuwe manier de geschiedenis van de mensheid te vertellen. Een lichtvoetige introductie met zijn werk.

Uitgeverij Thomas Rap 224 blz. € 24,99

Charlie Mackesy: De jongen, de mol, de vos en het paard

Een verhaal over vriendschap, liefde en jezelf zijn, een moderne fabel voor jong en oud. De honderd illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. De Nederlandse editie is vertaald door Arthur Japin.

Uitgeverij Kokboekencentrum 128 blz. € 20,00 (e-book € 6,99)

James Norbury: Grote Panda & Kleine Draak

Grote Panda en Kleine Draak reizen samen door de seizoenen van het jaar. Op hun weg zijn ze vaak verdwaald en ontdekken veel mooie bezienswaardigheden die ze nooit zouden hebben gevonden als ze de juiste weg hadden gevolgd. Samen onderzoeken ze de gedachten en emoties, ontberingen en geluk die ons allemaal verbinden. In de natuur leren ze hoe ze in het moment moeten leven, hoe ze vrede kunnen hebben met onzekerheid en hoe ze de kracht kunnen vinden om samen de obstakels van het leven te overwinnen. De avonturen van Grote Panda & Kleine Draak zijn geïnspireerd door boeddhistische filosofie en spiritualiteit.

Uitgeverij Fontaine 160 blz. € 20,00 (e-book € 11,99)

Volgende week

De kleuren van Anna van Sander Kollaard