De kleuren van Anna, Archipel van de hond, De man zonder gezicht, De tovenaar

Een schrijver bezingt zijn muze, Anna, die hij leert kennen in het Zweedse dorp waar hij woont.

Het boek

Een schrijver bezingt zijn muze, Anna, die hij leert kennen in het Zweedse dorp waar hij woont. Na haar dood gaat hij op zoek naar de kleuren die hij dankzij haar heeft leren zien.

De schrijver

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

Ik maakte lange wandelingen, werkte hard in de groentetuin, en keek voor het eerst van mijn leven met plezier naar het songfestival.’ (p. 164)

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt en twee boekentips geeft. Lees haar recensie van De kleuren van Anna

Boekentips

Philippe Claudel: Archipel van de hond

De Middellandse Zee. Een eilandengroep met wijngaarden en olijfbomen, bevolkt door een kleine vissersgemeenschap. Een geïsoleerde plek, weg van het lawaai van de wereld, tot op een dag een oude vrouw op het vulkanische strand drie lijken aantreft. Wie waren deze mensen? Wat moet er gebeuren met hun overblijfselen? Moet de waarheid onder ogen worden gezien of is het mogelijk dit mysterie te negeren? Archipel van de hond is een roman over de wereld waarin wij leven. Het is net als Philippe Claudels geliefde romans Grijze zielen en Het verslag van Brodeck een tijdloze reflectie op de menselijke natuur en de keuzes die we maken.

Uitgeverij De bezige bij 240 blz. € 21,99 (e-book € 11,99)

Tomas Ross: De man zonder gezicht

In de jaren zestig van de vorige eeuw is Nederland een broeinest van activiteiten en infiltraties door geheime diensten aan beide kanten van het IJzeren Gordijn. De Binnenlandse Veiligheidsdienst heeft de handen vol aan het monitoren van vredesbewegingen, studenten, pacifisten, provo’s en jonge socialisten. Binnen de Oost-Duitse geheime dienst opereert een mol voor het Westen. Omdat de mol wordt aangestuurd door een Nederlander met de codenaam Vos, stuurt Markus Wolf, de op een na machtigste man van de Stasi, zijn topspion Alleman naar Nederland. In Den Haag gaan bij de naam Alleman de alarmbellen af en oud verzetsman Luuk Jonker wordt ingeschakeld.

Uitgeverij Cargo 368 blz. € 21,99 (e-book € 12,99)

Colm Tóibin: De tovenaar

Lübeck, omstreeks 1900. De jonge Thomas Mann houdt zijn artistieke ambities verborgen voor zijn conservatieve vader, en zijn homoseksuele verlangens voor de hele wereld. Hij trouwt met Katia, dochter van een steenrijke joodse familie uit München, en krijgt zes kinderen met haar. Ze groeien uit tot de beroemdste familie van hun tijd. De opkomst van Hitler dwingt hen tot ballingschap in Zwitserland, Frankrijk en uiteindelijk Amerika. De Tovenaar is een epische roman over de complexe en intrigerende familiegeschiedenis van de wereldberoemde schrijver en Nobelprijswinnaar Thomas Mann.

Uitgeverij De Geus 584 blz. € 25,99

Volgende week

leest Mieke Werelden uit elkaar van Julia Franck