De wilde stilte, De onzichtbaren, De beer, De weg naar Cliffrock Castle

Vervolg op de bestseller Het zoutpad.

Het boek

Vervolg op de bestseller Het zoutpad. Winn en haar man krijgen de kans een monumentale boerderij in de heuvels van Cornwall nieuw leven in te blazen. Het wordt het nieuwe pad dat zij volgen. Een verhaal over de instinctieve verbinding tussen de menselijke ziel en de natuur en hoe belangrijk die is voor ons allemaal.

De schrijver

Raynor Winn (1963) is schrijver en langeafstandsloper. Ze schrijft over de natuur, wildkamperen en dakloosheid. De wilde stilte is haar tweede boek.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

‘We hielden elkaars hand vast, gaven het pad ons vertrouwen en sprongen.’ (Uit: De wilde stilte, P. 185)

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt samen met twee andere boekentips. Ook schrijft zij elke week een recensie over het boek van de week. Lees haar recensie van De wilde stilte

Boekentips

Roy Jacobsen: De onzichtbaren

Op een eiland vlak voor de adembenemende kust van Noorwegen groeit Ingrid Barrøy op. Het ruwe eilandleven verloopt volgens zijn eigen wetten, met zware winters en heldere zomers. Een leven dat, net als het landschap zelf, van een grootse, broze schoonheid is, met in de verte de rest van de wereld. Ingrids vader droomt ervan een kade te bouwen die hen verbindt met het vasteland, maar zo dicht bij de rest van de wereld zijn blijft niet zonder gevolgen. Haar moeder heeft haar eigen dromen: meer kinderen, een kleiner eiland, een ander leven. En er blijft altijd één vraag die Ingrid haar nooit mag stellen. Wanneer Ingrid oud genoeg is, wordt ze naar het vasteland gestuurd om voor een van de rijke families aan de kust te werken. Maar dan gebeurt er iets tragisch en moet ze noodgedwongen terugkeren naar de plek die ze dacht achter zich gelaten te hebben.

Uitgeverij De Bezige Bij 252 blz. €21,99

Andrew Krevak: De beer

Volkomen op zichzelf aangewezen weten een vader en dochter te overleven in de schaduw van een berg. De vader leert het meisje niet alleen vissen en jagen, maar wijdt haar ook in in de geheimen van de seizoenen en de sterren. Hij bereidt haar voor op een volwassen leven in harmonie met de natuur, want zij tweeën zijn wat resteert van de mensheid. Maar wanneer het meisje na de dood van haar vader alleen achterblijft in een onbekend landschap, is het een beer die haar de weg naar huis wijst, dwars door een uitgestrekte wildernis die de belangrijkste lessen van al biedt, als ze kan leren te luisteren.

Uitgeverij Querido xxx blz. €20,99

Josephine Rombouts: De weg naar Cliffrock Castle

Josephine Rombouts en haar man raken op een dood spoor als blijkt dat hun zoons niet goed gedijen in het Nederlandse onderwijssysteem. Daarom reageren ze op een advertentie die een nieuw bestaan in een ecogemeenschap in Schotland belooft. Dit derde boek over Cliffrock Castle beschrijft het vertrek uit Nederland, de weg langs onderwijsbegeleiders en leerplichtambtenaren, een strafzaak en het opbouwen van een nieuw leven in een ander land. Josephine moet in haar nieuwe woonplaats leren omgaan met een manische landeigenares, een pyromane Japanse monnik, stugge Schotse medebewoners, veel sneeuw en een spookdorp.

Uitgeverij Querido 320 blz. €20,-, e-book €10,99

Volgende week

Leest Mieke Wij slaven van Suriname van Anton de Kom.