Duel, De bagageman, Familieopstelling, Op weg naar Harry Cook

Persoonlijke verhalen, waarin verdwijnen en verlies terugkerende thema’s zijn. Mensen, herinneringen en zekerheden kunnen zomaar in rook opgaan.

Het boek

Persoonlijke verhalen, waarin verdwijnen en verlies terugkerende thema’s zijn. Mensen, herinneringen en zekerheden kunnen zomaar in rook opgaan.

De schrijver

Eduardo Halfon (Guatemala-stad, 1971) groeide op in de VS. Hij gaf literatuur aan de universiteit in Guatemala. Hij debuteerde in 2003. Momenteel woont hij in Parijs.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

‘Ik overwoog tegen hem te zeggen dat al onze reizen eigenlijk een en dezelfde reis zijn, met meerdere haltes en overstappen.’ (uit: Duel, p. 59)

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt samen met twee andere boekentips. Ook schrijft zij elke week een recensie over het boek van de week. Lees haar recensie van Duel

Boekentips

Ark Media presenteert:
David Rawlings: De bagageman

Een zakenman die naar de stad komt om zijn baan te redden. Een moeder die hoopt een paar dagen te overleven in het huis van haar zus. En een kunstenaar die de droom van zijn vader najaagt zodat hij die van hemzelf in leven kan houden. Als zij de verkeerde koffer meenemen van de bagageband, geeft de vliegmaatschappij ze de instructie hun bagage op te halen op een mysterieuze plek. Daar ontmoeten ze de raadselachtige bagageman die hun laat zien dat er meer in hun koffers zit dan zij hebben ingepakt.

Uitgeverij Ark Media, 224 blz. €20,-

Kluun: Familieopstelling

Achttien jaar nadat zijn vrouw Carmen is overleden en zeven jaar nadat zijn huwelijk met Roos op de klippen is gelopen, blijkt de nieuwe liefde van Stijn van Diepen niet de ware te zijn. Zijn moeder is met alzheimer in een verzorgingstehuis opgenomen, zijn beste vriend dreigt hem te laten vallen en hij moet de 21e verjaardag van zijn dochter Luna organiseren. Waarom is zijn leven zo’n puinhoop? In een zoektocht naar zichzelf keert Stijn terug naar zijn jeugd in Noord-Brabant en belandt op het Ierse platteland in een ultieme poging antwoorden te vinden op zijn vragen. Zal hij op zijn vijfenvijftigste zichzelf weten te vinden? En belangrijker nog: de liefde?

Uitgeverij Lebowski 352 blz. €22,99 (e-book €11,99)

Charlotte Nash: Op weg naar Harry Cook

Mallory Cook en haar zoontje Harry vormen een ijzersterk team. Ze hebben het niet breed sinds Harry’s vader hen in de steek liet om het in New York te gaan maken. Als Harry niet wordt teruggebracht na zijn laatste bezoek aan zijn vader, besluit Mallory om hemweer thuis te krijgen. Tijdens haar reis zorgt een toevallige ontmoeting met drie ouderen, gevlucht uit hun verzorgingstehuis, ervoor dat Mallory op een onwerkelijke roadtrip door de Verenigde Staten belandt. Zadie, Ernie en Jock hebben elk hun eigen redenen om deze reis te maken. Onderweg zullen alle vier de reizigers ontdekken hoe ver ze bereid zijn te gaan om zichzelf – en elkaar – te redden.

Uitgeverij A.W. Bruna 432 blz. €20,-

Volgende week

Leest Mieke Reizigers van een nieuwe tijd van Abdelkader Benali