Het huis achter de zeedijk, De weg van de boog, Grensgebieden, Monster

Sinds kort woont een vrouw in een Zeeuwse dorpje, ze spreekt niemand.

Het boek

Sinds kort woont een vrouw in een huis achter de zeedijk, maar niemand in het Zeeuwse dorp heeft haar gesproken. Als dorpsbewoner Jeremy er een pakje moet afgeven weet hij door het adres dat ze Vivian heet. Hij deelt het met zijn familie en samen proberen ze Vivian uit haar isolement te trekken, maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn.

De schrijver

Jetty Hage (Oud-Vossemeer, 1949) schrijft christelijke kinderboeken en familieromans. In haar boeken staat het gezinsleven altijd centraal.

Citaat

‘Zoals toen zal het nooit meer zijn. Nooit meer. Altijd zal ze die leegte in haar hart houden’ (Uit: het huis achter de zeedijk, p. 179)

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt samen met twee andere boekentips. Ook schrijft zij elke week een recensie over het boek van de week. Lees haar recensie van Het huis achter de zeedijk

Boekentips

Paulo Coelho: De weg van de boog

Tsetsuya, de beste boogschutter van Japan, woont in een afgelegen vallei. Aan de hand van de kunst van het boogschieten vertelt hij een jongen uit het dorp over de beginselen van een betekenisvol leven, zoals hard werken, een verschil willen maken en bereid zijn om te falen. Hij toont hem hoe handeling en de ziel onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, en dat een leven beperkt door angst voor afwijzing of falen het niet waard is om te leven. Met moed en geduld kun je onverwachte wendingen van het lot omarmen.

Uitgeverij de Arbeiderspers 160 blz. €21,50 (e-book €11,99)

Gerald Murnane: Grensgebieden

Een man verhuist van de grote stad naar een afgelegen plaats, nabij een niet nader omschreven grens in een niet nader genoemd land. Daar is hij van plan de laatste jaren van zijn leven door te brengen. Het is tijd om terug te blikken op zijn leven, om de verzameling van een leven lang observeren te overzien. Welke beelden, zinsfragmenten, personages en mensen zijn in zijn geest blijven hangen? Wat bevindt zich in de marge van zijn blikveld, van zijn geheugen?

Uitgeverij Signatuur 184 blz. €21,99 (e-book €11,99)

Roderik Six: Monster

Een banaal ongeluk. Een moment van onoplettendheid. Koplampen die voor de laatste keer een paar prachtige ogen belichten. Na de dood van zijn vrouw trekt een man zich terug uit de wereld. Rouwend om een verdwenen leven verschanst hij zich in zijn woning, met enkel de nieuwslezer als gezelschap. Hij is met stomheid geslagen – de dood is waar de taal faalt. Tot een onverwacht telefoontje hem uit zijn sluimer wekt.

Uitgeverij Prometheus 128 blz. €16,99 (e-book €9,99)

Volgende week

Leest Mieke Knikkerkoning van Kira Wuck