Hindergroen, Klein zwart verhalenboek en Klein geluk Amsterdam

Deze week in Miekes Leesclub het boek van de week: 'Hindergroen' van Martine Bijl met drie boekentips. Deze week zijn dat 'Klein zwart verhalenboek' van A. S. Byatt, 'Klein geluk Amsterdam' van Guus Luijters en 'De rode stoeltjes' van Edna O'Brien.

Boek van de week

Hindergroen van Martine Bijl

Het boek

Bundeling van stukjes en verhalen uit het maandblad ZIN, in- en uitgeleid met een openhartig relaas over wat haar overkwam toen ze plotsklaps werd getroffen door een hersenbloeding.

Martine Bijl schrijft over haar leven, over haar vader, die huisarts was in Amsterdam-West, over het verslavende van tuinieren, over haar hekel aan onbegrijpelijk design, over haar liefde voor taal en over haar moeder, het doktersvrouwtje.

De schrijver

Martine Bijl (1948) is zangeres, comédienne, tekstschrijfster, columniste en vertaalster van musicals en comedy’s. Voor Heel Holland bakt schreef ze haar eigen teksten.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier.

Citaat

“Ik zou zo in Het familiediner kunnen, want ik heb persoonlijk heel wat familie die ik in geen jaren gezien heb. Ik weet alleen niet precies meer waarom…”

Boekentips

Klein zwart verhalenboek van A.S. Byatt

Geheimzinnige, soms schokkende en altijd verrassende verhalen van een van de grootste Britse schrijvers. In deze vijf lange verhalen weet A.S. Byatt op magistrale wijze folklore en sprookjes met het alledaagse bestaan te verbinden.

Uitgeverij De Bezige Bij 272 blz. € 19,99

Klein geluk Amsterdam van Guus Luijters

Bundeling van columns uit Het Parool, waarin Guus Luijters de stad in kaart brengt en het wezen ervan onderzoekt, zoals dat opgeslagen ligt in haar straten en pleinen, haar grachten en bruggen en de rivier. Elke dag, want de stad is nooit af.

Uitgeverij Nieuw Amsterdam 176 blz. € 19,99

De rode stoeltjes van Edna O’Brien

Vlad, een gezochte oorlogscrimineel uit de Balkan, vestigt zich in een Iers dorpje en doet zich voor als gebedsgenezer. De lokale bevolking raakt direct in de ban van hun nieuwe dorpsgenoot. Een van de bewoners, Fidelma McBride, is zo van hem gecharmeerd dat ze hem smeekt om een kind. De gevolgen van de aantrekkingskracht tussen Vlad en Fidelma zijn desastreus.

Uitgeverij De Bezige Bij 288 blz. € 19,99

De Boekenclub is een wekelijkse rubriek waarin we het boek van de week bespreken samen met drie andere boekentips. Ook schrijft Mieke van der Weij elke week een recensie over het boek van de week.