KliFi, Donkerdrif, Een week of vier, Het einde van de oceaan

Republiek Nederland likt de wonden na een orkaan en het volk schikt zich in een president die ontkennen tot kunst heeft verheven.

Het boek

Dystopie waarin na een tornado een overstroming de republiek Nederland treft. De populistische president ontkent alles, het volk blijft gelaten. Op Jákob na.

De schrijver

Adriaan van Dis (Bergen, 1946) is veelvoudig bekroond schrijver en tv-presentator. Hij debuteerde in 1983 met Nathan Sid en won in 2015 de Constant Huygens-prijs.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

‘De gouden kroon was afgeschaft, de gouden koets niet. De president had hem uit het museum gehaald en maakte er baldadige tochtjes met zijn vrinden in.’ (Uit: KLIFI, P. 39)

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt samen met twee andere boekentips. Ook schrijft zij elke week een recensie over het boek van de week. Lees haar recensie van KliFi

Boekentips

Deon Meyer: Donkerdrif

Uitgeverij A.W. Bruna B.V. presenteert: Een politie-officier is vermoord. De verkoop van van landgoed Donkerdrif van een beruchte oplichter loopt uit de hand. De makelaar zit diep in de schulden. Een student is vermist. Bennie Griessel en Vaughn Cupido krijgen brieven met verwijzingen naar corruptie binnen de regering. De twee rechercheurs komen tot de conclusie dat deze zaken verbonden zijn door de donkerste drift die er bestaat: hebzucht.

408 blz. €22,99

Laura van der Haar: Een week of vier

Als een dodelijk virus steeds grotere delen van de wereld platlegt, komt een alleenstaande moeder in een voor haar vreemde stad voor een onmogelijke keuze te staan. Ze raakt zelf besmet met het virus, en om dit het hoofd te bieden zal ze een aantal weken worden opgenomen in het ziekenhuis. Omdat ze nog nauwelijks iemand kent in de stad, moet ze haar baby bij onbekenden achterlaten. Onder koortsachtige omstandigheden neemt ze een beslissing, zonder te weten of ze wel het juiste doet.
Een week of vier is een actuele en hartverscheurende roman over intense moederliefde tegen de achtergrond van een verhit Europa.

Uitgeverij Podium 160 blz. €18,50 (e-book €9,99)

Maja Lunde: Het einde van de oceaan

Noorwegen, 2017. De zeventigjarige milieuactiviste Signe vertrekt met haar zeilboot. Haar doel: de oceaan oversteken om de Franse kust te bereiken. Een gevaarlijke reis, met aan boord een voorwerp dat levens kan veranderen. Frankrijk, 2041. David moet met zijn jonge dochter Lou uit het door droogte en branden geteisterde Zuid-Europa vluchten. Ze zijn gescheiden geraakt van de andere twee gezinsleden en wanhopig naar hen op zoek. Als ze tijdens deze zoektocht Signes verlaten zeilboot vinden, kilometers weg van de dichtstbijzijnde kust, wordt hun eigen reis onlosmakelijk verbonden met die van Signe.

Uitgeverij Signatuur 320 blz. €22,99 (e-book €11,99, luisterboek 15,99)

Volgende week

Leest Mieke Het huis achter de zeedijk van Jetty Hage