Opgewekt naar de eindstreep, Scenario, De vakantie, Tot snel!

Er is geen Evert meer om foute grappen mee te maken, dus doet Hendrik het zelf. Zo sleept hij zich met zijn bondgenoten opgewekt naar de eindstreep.

Het boek

Het leven wordt er niet aangenamer op als ook in Bergen aan Zee het coronavirus alles op zijn kop zet. En helaas is er geen Evert meer om er foute grappen over te maken. Drie trouwe vrienden houden hem op het rechte pad: Leonie (88), Frida (10) en Juffrouw Jansen (4). Samen met hen sleept Hendrik zich opgewekt naar de eindstreep.

De schrijver

Hendrik Groen is het pseudoniem van Peter de Smet (1954). Hij debuteerde in 2014. De eerste twee geheime dagboeken van Hendrik Groen wonnen de NS Publieksprijs.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

‘Gelukkig was Leonie meegegaan met reserveren, want ik wist opeens niet meer alle namen van de Omanido-leden. Die moest ik opgeven van de coronapolitie’. (p.144)

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt samen met twee andere boekentips. Ook schrijft zij elke week een recensie over het boek van de week. Lees haar recensie van Opgewekt naar de eindstreep

Boekentips

Thomas Acda: Scenario

Liedjesschrijver Oscar heeft Nederland achter zich gelaten en woont al een tijd in New York. Sinds kort volgt hij een cursus scenarioschrijven bij de vermaarde docent Seth Michael Donsky. Wanneer hij daar de flamboyante acteur Sam ontmoet, besluiten ze een appartement te delen. Per toeval ontdekken ze dat hun buurman ‘Disco’ afgeperst wordt, wat in eerste instantie een geweldig verhaal voor hun script lijkt op te leveren, maar hoe meer ze de afpersing naar hun hand proberen te zetten, hoe sneller de problemen zich opstapelen. Tot er geen weg meer terug is.

Uitgeverij Lebowski 304 blz. €22,99 (e-book €9,99)

Caroline Hulse: De vakantie

Claire en Matt zijn gescheiden, maar willen voor hun dochter Scarlett een ‘normale’ kerst. Ze weten niet meer wie het een goed idee vond om naar het Happy Forest-vakantiepark te gaan en hun nieuwe partners mee te nemen, maar het is te laat om het nog af te blazen. Claire komt met haar vriend Patrick. Matt brengt Alex mee, de nieuwe liefde van zijn leven. Scarlett heeft haar denkbeeldige vriend Posey, een reuzenkonijn. Met zijn vijven (of zessen?) knarsetanden ze zich door alle Verplicht Leuke Activiteiten heen, drinken ze te veel wijn als Scarlett op bed ligt, delen ze iets te intieme details over hun relatieverleden en voor ze het weten is hun vakantie veranderd in een tijdbom.

A.W. Bruna Uitgevers 368 blz. €18,99 (e-book €9,49)

Beth O’Leary: Tot snel!

Leena twintiger, heeft een uitdagende baan, een vriend die haar steunt en een leuk leven in Londen. Als ze op kantoor volledig instort, schrijft haar baas haar twee maanden rust voor. Op zoek naar afleiding gaat ze bij haar oma Eileen logeren. Eileen heeft zo haar eigen problemen. Ze is 79 jaar, net gescheiden, en bang dat ze te oud is om opnieuw te beginnen. Ze gaat op zoek naar een nieuwe liefde – maar in het dorp waar ze woont is het aanbod erg klein. Tot Leena met de oplossing komt: in Londen zijn er mannen genoeg, en Leena’s flat staat leeg. Leena en Eileen wisselen van huis Al snel merkt Leena dat het platteland niet alleen maar rust en regelmaat kent, en Eileen ontdekt dat liefde soms een onverwachte vorm aanneemt.

De Fontein 352 blz. €19,99 (e-book €9,99)

Volgende week

Volgende week leest Mieke Aurora van Luis Landero.