Perfecte dagen, Vreugde, Morgen en morgen en morgen

De brieven van William Faulkner helpen een journalist een affaire te reconstrueren en na te denken over zijn saaie huwelijk: wat willen we van het leven?

Het boek

Luis, een Spaanse journalist die zijn werk én zijn huwelijk beu is, gaat naar Austin in Texas om een conferentie bij te wonen. De reis is een alibi om Camila te ontmoeten. Maar net voor zijn vertrek zet ze een punt achter de relatie. Ontroostbaar vlucht Luis naar een universiteitsarchief, waar hij bij toeval stuit op brieven van William Faulkner aan zijn geliefde. Het lezen van deze correspondentie helpt hem zijn liefdesaffaire te reconstrueren en na te denken over zijn saaie huwelijk.

De schrijver

Jacobo Bergareche (Londen, 1976) is een Spaanse schrijver en producer en scenarist van televisieseries. Hij studeerde in Madrid en Boston.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

‘Zou het geen goed idee zijn om het woord ‘dood’ in de huwelijksceremonie te vervangen door het woord ‘verveling’? (p. 113)

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt en drie boekentips geeft. Lees haar recensie van Perfecte dagen.

Boekentips

Manuel Vilas: Vreugde

Dankzij het overweldigende succes van zijn laatste roman is de hoofdpersoon op wereldtournee. De reis kent echter twee gezichten. Er is het openbare, waarin de man zijn lezers ontmoet en zijn succes viert, en er is het intieme en verborgene, waarin hij zich hult in eenzaamheid en gravend in zijn herinneringen op zoek gaat naar zijn eigen waarheid. Een waarheid die aan het licht komt na de dood van zijn ouders, zijn echtscheiding en zijn leven met een nieuwe vrouw; een leven waarvan zijn kinderen de hoeksteen worden waarop de behoefte om geluk te vinden rust.

Uitgeverij Podium 384 blz. € 29,99 (e-book € 11,99)

Gabrielle Zevin: Morgen en morgen en morgen

Op een ijskoude dag in zijn eerste jaar op Harvard stapt Sam Masur uit de metro en ziet Sadie Green. Hij roept haar naam. Even doet ze alsof ze hem niet hoort maar dan draait ze zich om. Het is het begin van een legendarische samenwerking. Sam en Sadie zijn nog geen vijfentwintig, ze zijn briljant, succesvol en beroemd vanwege hun gamedesigns. Maar dit zal ze niet beschermen tegen hun ambities of tegen de liefde. Morgen en morgen en morgen is een opwindende en duizelingwekkende roman.

Volgende week

De jongeman van Annie Eernaux.