Plantage Wildlust, Oer, Het verbrande huis, Onder de parimariboom

Op Plantage Wildlust in Suriname willen Oscar en Janna Brouwer een nieuwe start ver van Middelburg.

Het boek

Op Plantage Wildlust in Suriname willen Oscar en Janna Brouwer een nieuwe start ver van Middelburg. Wildlust is een wrede plek .Als Janna een school wil beginnen wordt ze geconfronteerd met de zwarte opzichter Creebsburg. Oscar dreigt alles te verliezen wat hem lief is..

De schrijver

Tessa Leuwsha (Amsterdam, 1967) is documentairemaker en schrijver van verhalen en romans. Ze debuteerde in 20015 met De Parbo-blues.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt samen met twee andere boekentips. Ook schrijft zij elke week een recensie over het boek van de week. Lees haar recensie van Plantage Wildlust

Boekentips

Ark Media presenteert: Cees Dekker, Corien Oranje, Gijsbert van den Brink: Oer. Het grote verhaal van nul tot nu

Proton, een minuscuul deeltje dat vlak na de oerknal ontstaat en door de ruimte vliegt, neemt de lezer mee op een duizelingwekkende reis door de tijd, van oerknal tot de evolutie van het leven tot de dagen van Jezus en het leven van nu. Proton maakt vol verwondering mee hoe de Schepper de ruimte en tijd instelt, wetten in gang zet, licht schept, geluid en kleur. Hoe Hij ervoor zorgt dat de planeet aarde een veilig huis wordt voor de mens en hoe bijzonder het is dat God zelf op een dag in de persoon van Jezus zijn schepping in stapt. Het grote verhaal van Gods schepping op verteld op een nieuwe,frisse manier, die recht doet aan wetenschappelijke bevindingen én aan de Bijbel.

128 blz. €14,99

Jonathan Fretz: Onder de parimariboom

Johannes Fretz heeft gemengd bloed, maar vooral anderen lijken zich druk te maken over zijn afkomst. Daar komt verandering in als hij wordt uitgenodigd om op te treden in Paramaribo in het kader van de verkiezingen. Samen met zijn moeder vliegt hij naar haar geboortegrond voor een reis om nooit meer te vergeten.

Onder de paramariboom is behalve een ontwapenende en geestige roadtrip, een ontroerend verhaal over een moeder en een zoon, identiteit en hoop.

Uitgeverij Lebowski 272 blz. €19,99, e-book €4,99, luisterboek €12,99

Bodil de la Parra: Het verbrande huis

Sinds haar vroegste jeugd bezoekt Bodil de la Parra elke zomer Paramaribo, de stad waar haar vader Pim de la Parra opgroeide. Ze verblijft dan in het huis aan de Zwartenhovenbrugstraat, waar ze onder de hoede wordt genomen door de ongetrouwde tantes Gus en Pop, en haar norse grootvader R.L. Aan het eind van de zomer keert ze terug naar Amsterdam, waar de tijden in een razend tempo veranderen. Ruim veertig jaar na haar eerste bezoek brandt het huis af, en blijft er niets anders over dan de verhalen die zich er hebben afgespeeld. Een melancholisch verhaal over familiebanden die – met een oceaan ertussen – liefdevol, soms pijnlijk, maar onverbrekelijk blijken te zijn.

Uitgeverij Lebowski 256 blz. €21,99

In Augustus

Bespreekt Mieke Suikerbastaard van Jaap Scholten.