Wat het betekent wanneer er een man uit de lucht valt, Honden huilen niet

Realistische, magische en fabelachtige verhalen waarin de auteur de grenzen van verschillende genres verkent, maar die vaak moeder-dochter relaties gemeen hebben.

Boek van de week

Het boek

Realistische, magische en fabelachtige verhalen waarin de auteur de grenzen van verschillende genres verkent, maar die vaak moeder-dochter relaties gemeen hebben.

De schrijver

Lesley Nneka Arimah (VK, 1983) groeide op in Nigeria en de VS. Verhalen van haar verschenen in The New Yorker en Granta. Ze werd diverse keren genomineerd voor haar verhalen en de bundel.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

‘De jongen raakte haar gezicht aan en brabbelde iets troostends, het laatste gelukkige geluid dat we voor een hele poos zouden horen.’

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt samen met twee andere boekentips. Ook schrijft zij elke week een recensie over het boek van de week. Lees haar recensie van Wat het betekent wanneer er een man uit de lucht valt

Boekentips

Jana Kelley: Zij aan zij

De jonge christelijke moeder Mia verhuist met haar gezin naar Soedan. Mia vraagt zich soms af wat Gods plan is met haar leven in het islamitische land. Ze probeert in contact te komen met de buurvrouwen. Halimah, een Arabische studente uit de hogere klasse met een schitterende toekomst in het vooruitzicht, wordt door het lezen van het Nieuwe Testament een christen. Als haar familie dat te weten komt, is Halimah niet veilig meer en moet vluchten. Wat gebeurt er als het pad van Mia kruist met dat van de Arabische student Halima? Een boek dat geïnspireerd is door waargebeurde verhalen over het leven van moslims in Soedan en de moeite die christenen ervaren als zij moeten leven onder islamitische wetten.

Uitgeverij Ark Media 208 blz. €16,99

Anne Moraal: Honden huilen niet

Jin Kyoung groeit op in Noord-Korea als kind van een beroemd wetenschapper. Na zijn dood stort Jins wereld in en wil ze maar één ding: ontsnappen aan haar verdriet. Dan wordt ze uitverkoren om te gaan werken in het enige Noord-Koreaanse restaurant in Europa en verruilt ze Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en centrum van haar wereld, voor Pyongyang, een restaurant in een voormalig buurthuis in Amsterdam Osdorp. Haar reisgenoten blijken allemaal hun eigen redenen te hebben om hun vaderland achter zich te laten – een plek waar sommigen nooit meer zullen terugkeren.

Uitgeverij Lebowski 238 blz. €21,99, e-book €9,99

 Volgende week

Bespreekt Mieke Het onwaarschijnlijke en droevige lot van Ivan en Ivana van Maryse Condé.