Wie niet horen wil, De moord op Arno Linter, De pop, Zomeravond

Thriller waarin een pas gescheiden vrouw op onderzoek uitgaat als haar dochtertje vreemde taal begint uit te slaan en een lugubere tekening maakt.

Het boek

Een pas gescheiden vrouw gaat op onderzoek uit als haar dochtertje na een weekend bij haar ex-man vreemde taal begint uit te slaan en een lugubere tekening maakt. Niemand gelooft haar vermoedens.

De schrijver

Nicci French is het pseudoniem van schrijversechtpaar Nicci Gerrard (1958) en Sean French (1959). Ze studeerden allebei, los van elkaar, Engelse literatuur in Oxford.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

‘Mijn gedrag sloeg nergens op, vond ik. Ik was precies zo’n overdreven beschermende moeder die ik nooit had willen zijn.’ (p. 23)

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt en twee boekentips geeft. Lees haar recensie van Wie niet horen wil

Boekentips

Toni Coppers: De moord op Arno Linter

De moord op Arno Linter lijkt een eenvoudige klus. Alles wijst in de richting van een labiele jongen met agressieproblemen. Commissaris Liese Meerhout twijfelt en volgt de visie van haar team niet… Wanneer er bewijsmateriaal blijkt te ontbreken, zijn alle blikken op haar gericht. Is ze over de schreef gegaan? Veel tijd krijgt Meerhout niet, een gruwelijke vondst in een park vraagt alle aandacht: er is een jong koppeltje omgebracht. De sensatiepers likkebaardt, de publieke opinie keert zich tegen de traagheid van de politie. Met een team vol twijfels moet commissaris Liese Meerhout een moordenaar stoppen die zijn tempo genadeloos opdrijft en er plezier in schept haar persoonlijk uit te dagen met raadselachtige aanwijzingen.

Uitgeverij Manteau 280 blz. € 21,99, e-book € 14,99

Yrsa Sigurdardottir: De pop

Wanneer er een oude verweerde pop wordt gevonden in de netten van een vissersboot, neemt een vrouw die mee naar huis voor haar jonge dochter. Dit vriendelijke gebaar heeft echter grote gevolgen, en vijf jaar later worden in dezelfde oceaan de resten van een onbekend menselijk skelet gevonden. Maar in een land waar zowat iedereen elkaar kent lijkt het onmogelijk dat niemand weet van wie dit skelet kan zijn. Terwijl de zoektocht naar de identiteit voortduurt, doet Huldar onderzoek naar de moord op een dakloze drugsverslaafde en houdt Freyja zich bezig met een vermeende kindermishandeling in een pleeggezin. Er is een getuige die de zaken met elkaar zou kunnen verbinden, maar zij is onvindbaar: het meisje dat jaren geleden de pop cadeau kreeg.

Uitgeverij Cargo 464 blz. € 21,99, e-book € 11,99

Suzanne Vermeer: Zomeravond

Lauren Martens is op vakantie in de Ardèche, wanneer haar zus Celeste op een avond niet terugkeert van een bezoek aan de discotheek. Twee dagen later wordt haar lichaam gevonden aan de oever van een rivier. De verdachte, Julien Fournier, ontkent in alle toonaarden. Toch wordt hij schuldig bevonden en veroordeeld tot levenslang. Twaalf jaar later is Lauren hulpofficier van justitie als Nadine Dubois haar benadert. Deze Franse journalist maakt een populaire truecrimepodcast. Fournier beweert nog steeds onschuldig te zijn en heeft haar gevraagd zijn zaak te onderzoeken. Hoewel Lauren eerst geen behoefte heeft de boel op te rakelen, weet Dubois haar toch over te halen terug te keren naar Aubenas, de stad waar haar zus werd vermoord.

A.W. Bruna Uitgevers B.V. 320 blz. € 15,99, e-book € 9,49, luisterboek € 13,99

Volgende week

Heeft Mieke zomerpauze tot en met dubbelnummer 32/33. Veel leesplezier!