Vanaf januari nieuw kostuumdrama Victoria

De KRO-NCRV zendt vanaf zaterdag 7 januari 2017 het nieuwe kostuumdrama ‘Victoria’ uit op NPO 2. De serie vertelt over het leven van de voormalige Britse koningin Victoria.

De serie laat de beginjaren van de Britse koningin Victoria in begin 19de eeuw zien. De rol van Victoria wordt gespeeld door Jenna Coleman (foto), die we kennen van de populaire science fiction-serie Doctor Who. 

Het verhaal

Door de dood van koning Willem IV in 1837, komt de jonge prinses plots op de troon. De dan pas 18-jarige Victoria wordt koningin en moet op jonge leeftijd al flinke verantwoordelijkheden dragen. Uiteindelijk zal Victoria wel de twee-na-langst regerende koningin van het Verenigd Koninkrijk worden. De huidige koningin Elizabeth II regeert het langst; zij besteeg de troon in 1952 en zit nog steeds.

Seizoen twee

De serie is in Groot-Britannië populair, dat het bijna acht miljoen kijkers per aflevering trekt. Het overweldigende succes is de reden dat er een tweede seizoen in de maak is. De opnames hiervoor gaan in februari 2017 van start.

U kunt hier vast een voorproefje bekijken van het eerste seizoen van kostuumdrama Victoria.

 

 

VICTORIA, VANAF ZATERDAG 7 JANUARI 2017, NPO 2, 20.20, KRO-NCRV

Beeld: ITV