KijkDigitaal: Candice Renoir en Beecham house

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 36:

Nieuw kostuumdrama: Beecham house

John Beecham (Tom Bateman) komt in 1795 aan in het Indiase Delhi met het plan om daar een nieuw leven op te bouwen en handelaar te worden. Hij ontmoet er zijn moeder Henrietta, die hij twaalf jaar niet heeft gezien. Dit bemoeizuchtige vrouwmens heeft meteen maar een toekomstige echtgenote voor John meegenomen. Hij heeft ook een verrassing voor haar: hij is vader geworden. Maar wie de moeder is, vertelt hij niet. Johns komst naar Delhi blijkt in het fraai vormgegeven kostuumdrama Beecham house het begin van een hele reeks verwikkelingen. Vanaf 6 september hier te zien.

Achter de dijken

Leo Blokhuis gaat in een nieuw seizoen Achter de dijken op zoek naar de mooiste verhalen over de Nederlandse strijd tegen bezetters. Het is de tweede keer dat de presentator het land doorkruist. De eerste reeks is terug te zien op NPOStart.nl en gaat over de invloed van het calvinisme op ons land. In de aflevering over politiek een interessante ontmoeting: hij spreekt hij met zijn broer Paul, die namens de ChristenUnie als staatssecretaris voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet zit. Samen vragen ze zich af wat de invloed is van het calvinisme op het versnipperde politieke landschap. Zie ook pagina 6 in de papieren gids.

De Tour van team Jumbo-Visma

Maar liefst vier etappezeges, een podiumplek voor Steven Kruijswijk in Parijs en dan schreef Mike Teunissen namens de Nederlandse wielerploeg ook nog eens geschiedenis door de gele trui te pakken: het kon de afgelopen Tour niet op voor Jumbo-Visma. Toch was het zeker niet alleen maar feest in de Jumbo-Vismabus. De beoogde openingsritwinnaar Dylan Groenewegen ging in de eerste etappe onderuit, net als tijdritkanon Wout Van Aert later. Verder schrapte de organisatie op het allerlaatste moment de cols waarop Kruijswijk had willen toeslaan. Hoe de renners met deze hoogte- en dieptepunten omgaan, is vanaf 31 augustus te zien in een documentaire op Videoland.

Speurneus van de buitencategorie

Ze is blond, heeft vier kinderen en is een ink tijdje gestopt met haar politiewerk. Maar één ding heeft Candice Renoir zeker wel: een speurneus van de buitencategorie. Juist haar no-nonsense aanpak helpt haar bij het in de kraag vatten van moordenaars, zelfs als haar collega’s en leidinggevenden niets in haar werkwijze zien. In het tweede seizoen, vanaf 13 september op NPOStart, onderzoekt ze onder meer de dood van een rugbyspeler met een dubbelleven, een levenloos lichaam in een oesterkwekerij en een moord in een klooster. Aan het thuisfront heeft ze haar handen vol aan zoon Jules, de met school wil stoppen.