Kijk Digitaal: Beste Zangers de Podcast en Eric Schneider

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 32+33:

Op zoek naar vaders oorlogsverleden

Volgende week spreekt Beau Schneider op de Nationale Herdenking augustus 1945 over zijn vader Eric, de acteur die afgelopen voorjaar is overleden. Eric Schneider was een veteraan van het theater en speelde in Bernhard, schavuit van Oranje de prins op latere leeftijd. In de documentaire De oorlog van acteur Eric Schneider gaan zoons Beau en Olivier naar Indonesië om het oorlogsverleden van hun vader uit te pluizen. Als kleine jongen werd Schneider samen met zijn moeder vastgezet in een Japans interneringskamp. Voordat zijn zoons vertrekken bekijkt Eric samen met hen de foto’s uit de oorlogsjaren. Bekijk de uitzending hier terug.

Vierluik over leven als een Rolling Stone

Deze zomer bestaan de Rolling Stones zestig jaar. In de vierdelige muziekdocumentaire My life as a Rolling Stone blikken Mick Jagger, Keith Richards en Ronnie Wood terug op hun muziekcarrière en leven als lid van de legendarische band. De heren worden ieder in een eigen aflevering in het zonnetje gezet, en brengen in de laatste aflevering een gezamenlijke ode aan de vorig jaar overleden Stonesdrummer Charlie Watts. Naast interviews en archiefmateriaal zijn er ook bijdragen van bekende namen als Rod Stewart, Tina Turner, Chrissie Hynde, Slash en Steven Tyler. Vanaf 2 augustus te zien op Videoland.

Beste zangers

Het vijftiende seizoen van Beste zangers wordt vanwege het jubileum dit jaar extra feestelijk. Bovendien is er vanaf nu Beste zangers de podcast, waarin Jaap Reesema dieper ingaat op de persoonlijke muzieksmaak van de artiesten van dit seizoen. Welk lied heeft voor hen een bijzondere betekenis en welk nummer droeg bij aan een bepaald moment in hun leven? Deze klus is aan Reesema wel besteed, want samen met jeugdvriend Sander Schimmelpenninck maakt hij ook de populaire Zelfspodcast. Luister Beste zangers de podcast via de bekende podcastplatforms. Zie ook pagina 77 in de papieren gids.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 32+33. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.