Kijk Digitaal: Andere Tijden en The Woods

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 23:

Beroemde reuzenpanda’s

Vanaf zaterdag kan iedereen weer wekelijks meekijken achter de schermen van Ouwehands Dierenpark in Het echte leven in de dierentuin. Net als in het vorige seizoen is ook nu weer een grote rol weggelegd voor de beroemde reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya – inmiddels uitgebreid met een jong – die in 2017 naar Nederland kwamen. Het was wereldnieuws, bezoekers kwamen massaal de twee panda’s bezoeken. In ‘Welkom Wu Wen & Xing Ya’ is te zien hoe het allemaal begon en hoe dierentuineigenaar Marcel Boekhoorn en zijn medewerkers zich voorbereidden op de komst van het bijzondere duo. Bekijk de aflevering hier. 

Wat gebeurde er in de Poolse bossen?

Thrillerserie The Woods is de tweede Poolse Netflix original. De zesdelige reeks is gebaseerd op een boek van bestsellerschrijver Harlan Coben, en gaat over aanklager Pawel Kopinski. 25 jaar geleden raakte zijn zus vermist in de bossen tijdens een zomerkamp, en dat houdt hem nog steeds bezig. Als het lichaam van een persoon die tegelijk met haar verdween wordt gevonden, blijkt dat Kopinski’s zus mogelijk nog in leven is. In de serie, opgenomen in de prachtige Poolse natuur, worden oude familiegeheimen ontrafeld, die hoe dan ook Kopinski’s leven kunnen verwoesten. Vanaf 12 juni op Netflix

Andere tijden-podcast

Geschiedenisprogramma Andere tijden is een leuk zijpaadje ingeslagen door wekelijks een podcast uit te brengen over (bijna) vergeten gebeurtenissen uit de recente geschiedenis. Mirjam Gulmans en Steven Smit praten met ooggetuigen. Naast deze gesprekken zijn talloze fragmenten uit het geluidsarchief te horen. Wekelijks behandelen Gulmans en Smit een ander onderwerp, bijvoorbeeld hoe pensionado’s in de jaren 70 de Spaanse Costa veroverden, hoe communisten zich verzetten in de Zaanstreek en hoe de laatste bedevaarttrein vertrok naar Lourdes. De eerste podcast ging over indorock, die Nederland in de jaren 50 veroverde. Elke donderdag verschijnt op www.nporadio1.nl/podcasts/andere-tijden een nieuwe aflevering.

Zoektocht naar veteranen

De nieuwste film van Oscarwinnaar Spike Lee is meer dan de zoveelste Vietnamfilm. In Da 5 Bloods speelt de oorlog wel een grote rol, maar het verhaal draait om de zoektocht van Afro-Amerikaanse veteranen Paul (Delroy Lindo), Otis (Clarke Peters), Eddie en Melvin. Zij keren jaren na de oorlog terug naar Vietnam, om diep in de jungle op zoek te gaan naar de overblijfselen van hun overleden teamleider en een begraven schat. De helden op leeftijd komen daarbij in aanraking met de krachten van mens en natuur en merken welke littekens de Vietnamoorlog heeft achtergelaten op hun ziel. Vanaf 12 juni op Netflix.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 23. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.