Kijk Digitaal: Annie M.G. en 15 jaar College tour

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 20:

15 jaar College tour in podcastvorm

“Er is geen programma waar ik meer van heb geleerd dan van College tour”, zegt Twan Huys. Het praatprogramma waarin de presentator en een publiek van studenten bekendheden uit binnen- en buitenland aan de tand voelen, viert dit seizoen zijn vijftienjarig jubileum. De afgelopen jaren heeft College tour al heel wat prominenten verwelkomd, onder wie Bill Gates, Johan Cruijff, Whoopi Goldberg, Ed Sheeran en Sonja Barend. Om het jubileum te vieren hebben de makers vijftien van de meest inspirerende afleveringen in de vorm van een podcast gegoten.

Een tijdsbeeld van de jaren 80

Een maand nadat de film in de bioscopen verscheen is Air al te zien op Prime Video. Dit nieuwe sportdrama van en met Ben Afeck speelt in 1984 en vertelt het verhaal van Nike-werknemer Sonny Vaccaro (Matt Damon). Sonny probeert zijn baas ervan te overtuigen een schoenenlijn te lanceren rond Michael Jordan. De basketballer heeft dan nog niet zijn latere sterstatus. Tegelijkertijd wil Sonny voorkomen dat Jordan in zee gaat met een concurrent. De cast en het fraaie tijdsbeeld maken de film leuk voor een groot publiek en het slimme scenario voorkomt dat het een lange Nike-reclame wordt. Te zien op Prime Video.

Annie M.G.: belegen en passé?

Bibliotheken en boekhandels in heel Nederland zetten op 20 mei Annie M.G. Schmidt in het zonnetje. Het is dan de verjaardag van de geliefde schrijver. De boeken en liedjes van Annie M.G. zijn nu klassiekers, maar een aflevering van Andere tijden (seizoen 15, aflevering 19) laat zien dat haar oeuvre in de jaren 70 belegen en passé werd gevonden. Schmidt verhuisde toen naar Frankrijk en kampte met inspiratiegebrek. In afzondering werkte ze aan haar comeback met de musical Foxtrot. Haar zoon Flip van Duijn vertelt over de gedrevenheid en veerkracht van zijn moeder.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 20. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.