Kijk Digitaal: Bruce Springsteen & Trijntje Oosterhuis

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 50:

Kerstklassiekers van Trijntje

Veel stemmiger dan A Christmas evening with Trijntje kan een muziekspecial niet worden. Een in een piek fijne kerstoutfit getooide Trijntje Oosterhuis zingt in een stemmig decor de mooiste kerstklassiekers. Ze houdt het hierbij klein: slechts akoestische instrumenten en een achtergrondkoortje. De zangeres zingt nummers als ‘Have yourself a merry little Christmas’ en ‘Let it’. Uiteraard ontbreken haar eigen kerstliedjes ‘Miss you most at Christmas’ en ‘What Christmas means to me’ niet. De MAX Muziekspecial uit 2016 is via deze link te zien.

Culinair (leed)vermaak

Ingestorte kerstcakes en aangebrande kerstkransen: het is klein bier vergeleken met wat de deelnemers aan Nailed it holiday de juryleden voorschotelen. Gastvrouw Nicole Byer ontvangt weer een verzameling keukenkneuzen van de bovenste plank en geeft hen in deze reeks een aantal kerstgerelateerde opdrachten. En reken maar dat ze hun best doen: de maker van het baksel dat de jury als het meest acceptabel beoordeelt, mag een cheque van 10.000 dollar mee naar huis nemen. Wie dat is, bepalen patissier Jacques Torres en Nicole samen met een gastjurylid. De reeks culinair leedvermaak staat vanaf 7 december op Netflix.

Klassieke kerstkomedies

Op NPOStart.nl zijn volop feestdagenspecials van klassieke Britse comedyseries te vinden, zoals Are you being served, Allo allo en Keeping up appearances (Schone schijn). Van de laatste serie staan er zelfs vier kerstspecials klaar. In een ervan heeft Hyacinth een ambitieus plan: ze wil dat Richard verkleed als kerstman cadeautjes aan oude mensen gaat uitdelen in de kerk. Richard zelf ziet daar nogal tegenop en gaat naar de buren om zichzelf moed in te drinken met Emmet. Intussen heeft Rose een nieuwe vlam, knijpt vader er –naakt – tussenuit en blijkt Richard zeker niet de enige kerstman in de stad.

Springsteen op Broadway

Slechts een kleine duizend toeschouwers passen er in het Walter Kerr Theater in New York. Veel te klein dus eigenlijk voor een muzieklegende als Bruce Springsteen. Maar de rocker uit New Jersey houdt het sinds deze zomer klein: in het kleine zaaltje zingt hij zijn mooiste nummers met begeleiding van piano en gitaar. Ook vertelt The Boss persoonlijke verhalen. Verder is er een gastoptreden van Patti Scialfa. Voor de fans die het niet lukte om zo’n felbegeerd kaartje voor het concert te kopen biedt Netflix uitkomst. Een registratie van zo’n akoestisch soloconcert is vanaf 16 december beschikbaar bij de streamingdienst.