Kijk Digitaal: Pieces of a Woman en Cuba na Castro

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 02:

Chinese dromen

Van noord naar zuid en van oost naar west: Ruben Terlou bracht voor zijn reisseries inwoners uit alle hoeken van China in beeld. Deze week begint een nieuwe serie van de documentairemaker, waarin hij Chinezen buiten China portretteert. Terlous eerdere reeksen staan allemaal op NPO Start, ook Chinese dromen. Hierin behandelt hij de toekomstdromen van de Chinezen. Een van de gespreksonderwerpen is de eenkindpolitiek van het land. Hoe gaat het eraan toe in een internaat? En hoe gaan ouders ermee om als hun enige nakomeling komt te overlijden? Bekijk Chinese dromen hier.

Nieuw op Netflix: Pieces of a Woman

Martha (Vanessa Kirby) en Sean (Shia Labeouf) staan in Pieces of a Woman op het punt om een dochtertje te krijgen, maar de thuisbevalling loopt helemaal mis. Het kindje overleeft het niet en de ouders moeten leren leven met dit verlies. Martha is er helemaal kapot van en de film volgt haar tijdens het jaar na deze persoonlijke tragedie, die in het teken staat met de rechtszaak tegen de verloskundige. Deze zaak en het verwerkingsproces geven haar nieuwe inzichten over de moeizame relaties met haar man en haar moeder (Ellen Burstyn). Nu op Netflix.

Cuba na Castro

Joanna Lumley verkent deze week Cuba in Hidden Caribbean. De Cubaanse Nederlander Yuri Capetillo Hardy maakte in 2019 de reeks Cuba na Castro over het leven op dit eiland. Hij weet waar hij het over heeft: vijftien jaar daarvoor ontvluchtte hij zijn geboorteland om in Nederland aan een nieuw leven te beginnen. Vorig jaar ging hij terug, om te zien of het leven op het eiland was veranderd. Hij sprak ondernemers, journalisten en kunstenaars, maar ook zijn opa om antwoord te krijgen op die ene vraag: is het land genoeg veranderd om te kunnen terugkeren? Bekijk het hier terug.

Liefde voor gospel

“Hoe kan het dat ik als wit jochie zó op deze muziek aansla, terwijl ik er niet mee ben opgegroeid?” vraagt radio-dj Henk van Steeg zich al langer af over zijn liefde voor de zwarte gospelmuziek. Hij begint voor de podcast Searching for soul daarom aan een muzikale reis, samen met zangeres en Op1-presentator Giovanca Ostiana. Niet alleen grootheden uit het genre als Aretha Franklin en Mahelia Jackson komen aan bod, maar ook zangeressen als Berget Lewis en Shirma Rouse. De eerste aflevering praten Henk en Giovanca over hun eerste ervaringen met gospel. De podcast is hier te beluisteren en via de podcast-app NPO Luister!-app.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 02. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.