Kijk Digitaal: Close en The Sketch Artist

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. Dit is de oogst van week 24+25:

Ontroerende film over vrienden Léo en Rémi

Afgelopen maand vond de 77e editie van Filmfestival van Cannes voor plaats. Ieder jaar geeft het prestigieuze festival inzicht in welke mooie films naar de Nederlandse filmtheaters komen. In 2022 was het prachtige en ontroerende Close een van de prijswinnaars in Cannes. Het Belgische drama volgt beste vrienden Léo en Rémi. Ze hebben al hun hele leven een hechte band, dat valt hun klasgenoten op als ze voor het eerst naar de middelbare school gaan. Als ze de vraag krijgen of ze een stelletje zijn, schrikt Léo daarvan en neemt hij afstand van Rémi. De voor een Oscar genomineerde film is nu te zien op NPO Plus.

Shortcomings

Netflix • Nu te zien
Als zijn vriendin naar de andere kant van het land verhuist, moet filmhuismanager Ben in deze komedie nadenken over wat hij wil met zijn leven.

The sketch artist

NPO Plus • 20 juni
Vanaf 21 juni is deze Britse dramaserie wekelijks te zien op NPO 2, een dag eerder zijn alle afleveringen al online.

Clanes

Netflix • 21 juni
De komst van jonge advocaat Ana in het kleine plaatsje Cambados blijft niet onopgemerkt in het criminele circuit. Spaanse misdaadserie.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 24+25. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.